Hronika

Tužilaštvo će saslušati Golubovića, Lazovića, Koprivicu i Katnića

Saslušanje zaštićenog svjedoka kodnog imena Jadranko Jonski u predmetu formiranom protiv tri kriminalne grupe osumnjičene za više počinjenih i planiranih likvidacija odloženo je za 27. avgust. Saslušanje zaštićenog svjedoka već je jednom odlagano. On iskaz treba da da putem video-linka, budući da je njegov identitet zaštićen.

Naime, nakon dobijanja statusa zaštićenog svjedoka, od je dobio kodno ime i novu adresu. Njegovo saslušanje je odloženo jer je osumnjičeni u ovom predmetu Stefan Perović promijenio branioca, a njegovom novom advokatu nije uručen poziv za ispitivanje u Višem sudu u Podgorici, piše Dan.

U međuvremenu, Specijalno državno tužilaštvo formiralo je spisak svjedoka koje će saslušati u nastavku istrage. Na spisku svjedoka koji će dati iskaz SDT-u nalaze se i nekadašnji službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost Duško Golubović i Zoran Lazović, kao i policijski funkcioner Duško Koprivica i njegov sin, koji su, prema saznanjima do kojih je došlo tužilaštvo, bili na spisku za odstrel tri kriminalne grupe koje su radile po nalogu “škaljarskog klana”.

Takođe, spekuliše se da će biti saslušan i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, kojeg je kriminalna grupa pratila, ali nema dokaza da je i on trebalo da bude napadnut. Osim državnih funkcionera, na meti kriminalne grupe bilo je i nekoliko osoba koje se u policijskim evidencijama vode kao bezbjednosno interesantne, među kojima su braća Vjekoslav i Jugoslav Lambulić, kao i nekoliko članova “kavačkog klana”. Svi oni treba da daju iskaz u SDT-u.

Plan za likvidacije osmislile su i realizovale tri grupe. Prema sumnjama SDT-a, grupu koja je djelovala na teritoriji Nikšića predvodio je Ranko Radulović. Drugu grupu je predvodio Igor Vukotić, koji je u policijskim evidencijama označen kao vođa “škaljarskog klana”. Na čelu treće grupe bio je Erogen Brajović iz Albanije, i ta grupa je djelovala na teritoriji te države.

Kako je tužilaštvu predočio zaštićeni svjedok, mafijaška grupa je raspolagala fondom od skoro pet miliona eura za ubistva pet policijskih funkcionera i dva člana njihovih najužih porodica.

Prema njegovim riječima, za planirano ubistvo dvojice pripadnika Agencije za nacionalnu bezbjednost bilo je plaćeno po 500.000 eura. Glave jednog rukovodioca u Upravi policije i njegovog sina bile su ucijenjene na 350.000 eura, a za planirane likvidacije jednog rukovodioca nikšićkog Centra bezbjednosti i inspektora za droge isplaćeno je po 200.000 eura.

On je tokom saslušanja do detalja ispričao o sastancima Ranka Radulovića sa članovima kotorske grupe na tajnim lokacijama.

Na osnovu operativnih podataka sa terena, policija je uhapsila Nikšićane Dejana Vujovića i Stefana Perovića i Zlatka Matanovića iz Albanije. Potom su uslijedila hapšenja Ranka Radulovića,

Koprivica njegovog sina Željka i bratanića Stefana Radulovića (22), Luke Radulovića (24), Ratka Martinovića (38), Darka Vickovića (38), Nikole Mandića (20) i državljana Bosne i Hercegovine Nenade Lubure (52) i Radoja Preradovića (54). Poslednji je uhapšen Radulovićev saradnik Radoš Petrušić. Naredbom je obuhvaćen i odbjegli Nikola Mršić, koji je optužen da je direktni izvršilac ubistva Gorana Lenca.

Vujović je odlučio da sarađuje sa tužilaštvom, pa se počelo odmotavati klupko.

Osumnjičenim se na teret stavlja više krivičnih djela teška ubistva, pokušaji i podstrekavanja na ubistva, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zelenaštvo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana
Gost
Mirjana

BOKELJKA.KO JE TEBI KRIV STA NIJEDI UVILA GEOGRAFIJU.PA CIO SVIJET ZNA ZA SKALJARE I KAVAC.SAMO SE TI PITAS O NEKOM RACVANJU.PA NIJE TO KANALIZACIJA DA SE RACVA,OVO SU SVE FINA POSLA.PRIJATNO.

Bokeljka
Gost
Bokeljka

IDE LI TAJ JADRANSKO JONSKI PU KAVCA.PA SE RACVA U SKALJARE I DJE IDE DALJE…OBJASNITE NAM MALO SMO PRIGLUPE.

Puz demon
Gost
Puz demon

Koja je ovo drzava.Kako se zove..Sto je ovo.MEKSICKI NOVI VODJA IM NIJE RAVAN.A SVE SKALJARI KRIVI..A KAVCANI MIRNI.CUTE DOK IM SE PORODICE FINO USUSKALE,MIRNIM SNOM SPAVAJU.ZIVE ZIVOT PRNCA OD MONAKA,LJEPOTA,BEZ I JEDNOG DANA RADNOG STAZA.MADA STAZIRAJU PREKO BARE.

Rijecka nahija
Gost
Rijecka nahija

Skuvace im kafu,macciato,dati ladni sok,i izviniti im se na oduzimanju vremena.

Advokat
Gost
Advokat

Ko saslušava ove fine gradjane? Postoji li opasnost od bjekstva?

Johnny B
Gost
Johnny B

Sve ovo zato sto nisu htjeli da rade sa drzavom…

Benzo
Gost
Benzo

Treba napraviti novi zatvor na putu ka aerodromu. Strogog rezima. Za svu bagru.

Gunslinger
Gost
Gunslinger

A svjedok je Dejan Vujovic glupost kao sad ga kriju a nacrtali mu odavno metu

Mućak
Gost
Mućak

A Zvicer sta sa njim? Koliko para daje taj kriminalac da ga niko ne pominje a on se jedini sve pita na njegovu stranu i odgovoran za ko zna koliko ubistava.

Johnny B
Gost
Johnny B

Dali su oko 200 miliona prvoj banci…

Snoop dog
Gost
Snoop dog

Ti znas ko je kome sto dao!

LJUTA
Gost
LJUTA

Koja fikcija majora Katnica….ni Sindja nije dobio 500.000 eura za organizovani drzavni udar…terorizam… planiranje ubistva Gospodara CG.
Sve kaze 1 novi mindja planirali Skaljarci…..
Zasto se zataskava sverc 20tona hashisa i hapsenje 11 cg gradjana ?
Kad se utvrdii da medju uhapsenima nema nikog iz Skaljara. vlast cuti…?
Nema ni rijeci o drogi nadjenoj u Baru u bananama za Voli……itd itd

Globetrotter
Gost
Globetrotter

Mene ovo sve strašno podsjeća na “drzavni udar” , kako oni uvijek nadju nekog “respektabilnog” svjedoka…? E sta radi UDBA..

navijač
Gost
navijač

ču jadransko jonski

Toni
Gost
Toni

Jadranko Jonski, može i Barko Boljarski.

Send this to a friend