Hronika

Krapović: Tužilaštvo da ispita izdavanje oružja iz magacina u Brezoviku u avgustu 2020.

Dragan Krapović

Ministar odbrane i funkcioner Demokrata Dragan Krapović kazao je da je danas Tužilaštvu dostavio zahtjev za preduzimanje radnje u cilju preispitivanja izdavanja oružja 28. avgusta 2020. godine iz vojnog magacina u Brezoviku i eventualne krivične odgovornosti za te aktivnosti.

Krapović je saopštio na konferenciji za medije da su informacije prikupljene na osnovu dokumenata koji imaju stepen tajnosti.

“Cijenim da je potrebno da Tužilaštvo intenzivira radnje u ovom slučaju. Ne želim da kažem da je tužilac radio loše, ali činjenica je da nemamo tužilački epilog. Imam pravo da sumnjam, jer se ovo desilo dva dana pred održavanje parlamentarnih izvora u Crnoj Gori. Meni to izaziva dodatnu sumnju da je bilo pokušaja nasilne promjena izborne volje građana”, kazao je Krapović.

Krapović je Tužilaštvu podnio prijavu povodom nestanka oružja iz vojnog magacina u Brezoviku iz 28. avgusta 2020. U pitanju su municija i automatsko oružje.

Kazao je da o detaljima ne može da govori, jer postoji oznaka tajnosti na ovom slučaju. Istakao je i da ne može da odgovori na pitanje je li to moglo da se uradi bez znanja tadašnjeg ministra odbrane Predraga Boškovića.

“Mogu da kažem da ja kao ministar ne bih dozvolio da se tako nešto dogodi. Znamo tri institucije kod kojih je oružje završilo, ali zbog tajnosti ne mogu da kažem o kojim ustanovama je riječ”, naglasio je Krapović.

Upitan da prokometariše da li Demokrate podržavaju Vladu, ministar je kazao da je to pitanje za organe partije, te da on ima lični stav koji nije htio da iznese dok o tome ne obavijesti prvo partiju.

“Smatram da je gospodin Radović imenovan potpuno nezakonito. Mislim da se ušlo u zonu krivične odgovornosti, jer je Radović izabran suprotno Zakonu o unutrašnjim poslovima i institucije moraju da daju odgovor na to pitanje. Očekujem da u ovom slučaju tužilaštvo radi svoj posao, a ja nemam pravo da kažem da li je ovo krivično djelo”, naveo je Krapović.

On je dodao da sjednice stranačkih organa nijesu još zakazane.

Ponovio je da Crna Gora neće slati vojnike u Ukrajinu.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
A silo velikaOpaMarko 🇲🇪⚔️
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
A silo velika
Gost
A silo velika

A jesi li razmisljao o tome da su mozda imali saznanja da se paravojne formacije BIA-e naoruzavaju preko SPC i da imaju planove neke druge ukoliko ne pobijedite na izborima.. imalo bi na cemu tuzilastvo da radi.. sad ce se tebe ispovijedat policija i vojska sto rade i kako rade svoj posa!! Ti bjese veliki vojni strucnjak pa te dopalo… Više »

Opa
Gost
Opa

Kuharu a Sta cemo sa pipunom?

Marko 🇲🇪⚔️
Gost
Marko 🇲🇪⚔️

Skretanje sa teme da ste poniženi od PES, zar ne?

Send this to a friend