Hronika IZ OSNOVNOG SUDA U KOTORU POJASNILI

Tužilaštvo odlučuje da li je sudija Bulatović kršio zakon

Nakon što je predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica dostavila predsjedniku Osnovnog suda Kotor Branku Vučkoviću pritužbu koju je potpisalo lice sa inicijalima B.J., koja se odnosi na sudiju Veljka Bulatovića, predsjednik ovog suda je pritužbu sa fotografijama dostavio na izjašnjenje sudiji Bulatoviću, pišu Vikend novine.

Sudija Bulatović je u svom izjašnjenju negirao navode pritužbe i između ostalog naveo da je saglasan da se pritužba dostavi tužilaštvu radi ispitivanja navoda.

„Predsjednik suda je Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru dostavio pritužbu sa priloženim fotografijama, kao i izjavu sudije Bulatovića, radi provjere njenih navoda, da li u radnjama sudije Bulatovića ima elemenata nekog krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Takođe, predsjednik ovog suda je dostavio Sudskom savjetu, Komisiji za etički kodeks sudija inicijativu za pokretanje postupka za utvrđivanje povrede člana 7 Etičkog kodeksa sudija protiv sudije Bulatovića”, kazali su Vikend novinama iz kotorskog suda.

Podsjećamo, pojedini mediji su objavili da je sudija Bulatović prijavljen za navodno nedostojno ponašanje.
Iz Nevladine organizacije LGBT Forum Progres i LGBTIQ Socijalni centar osuđuju neetično postupanje medija zbog neprovjerenih i nep otvrđenih navoda koj ima je sudija Bulatović targetiran kao nosilac javne funkcije i građanin Crne Gore.

„Smatramo da ovakvo postupanje pomenutog portala predstavlja grubo kršenje Kodeksa novinara Crne Gore u članovima 2, 4 i 7, te iskazujemo bojazan da može doći do kršenja člana 9. Osim što predstavlja povredu Kodeksa, navođenje nečije percipirane ili pretpostavljene seksualne orijentacije u negativnom i malicioznom kontekstu takođe predstavlja i povredu prava na privatnost i ličnosti pojedinca.

Moramo da budemo svjesni da se u Crnoj Gori još uvijek vrši zloupotreba LGBTIQ zajednice time što se pojedinci ‘označavaju’ kao dio ove zajednice u pokušaju da se javno ‘diskredituju’, što je nedopustiva praksa kojom se krši niz zakona. Ne ulazeći u niti pretpostavljajući bilo koje lično svojstvo V.B., smatramo da se ovakvim navodima i njihovim iznošenjem na ovaj način ovom pojedincu pokušava ‘nacrtati meta’, čime se povređuju njegova brojna ljudska prava i dostojanstvo”, navodi se u saopštenju.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
KRITIČAR😁Samo polakoMuo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KRITIČAR😁
Gost
KRITIČAR😁

Covjeka diskriminiše,a ona sa konjem izigrava
Klint Istvuda to je top😂😂😂😂

Samo polako
Gost
Samo polako

Ipak mislim da je veći problem 150 sati korisnog rada, nego ovo, što god da je.

Muo
Gost
Muo

A ovaj je kao neka starleta,pravi cirkus od pravosudja.Svaka mu se presuda vraca ukinuta a on jos na funkciji..kako to?

Send this to a friend