Hronika

Tužilaštvo provjerava jesu li zdravstveni radnici napravili propust

Više tužilaštvo u Podgorici otvorilo je istragu povodom ubistva dječaka P.J, u toku koje će ispitati da li je u prethodnom periodu prilikom zbrinjavanja djeteta u Kliničkom Centru Crne Gore došlo do određenih propusta od strane zdravstvenih radnika toga centra.

“Tokom istrage provjeravaće se sve činjenice i okolnosti koje su od značaja za predmetni slučaj, a samim tim i da li je u prethodnom periodu prilikom zbrinjavanja djeteta P.J. u Kliničkom Centru Crne Gore došlo do određenih propusta od strane zdravstvenih radnika toga centra”, navodi se u naredbi za istragu.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore KCCG Zorica Kovačević potvrdila je danas da je dječak primljen 6. januara i istakla da je tada primio adekvatnu zdravstvenu njegu. Ukoliko bude propusta od strane ljekara, Kovačević poručuje da će sankcije biti rigorozne.

<<<Kovačević: Dječak u januaru adekvatno zbrinut<<<

Nije, međutim, željela da govori o povredama dječaka, navodeći da je sva medicinska dokumentacija predata Vrhovnom državnom tužilaštvu VDT.

NVO Centar za ženska prava dobila je anonimnu informaciju da je dječak još početkom januara bio zbrinut u Kliničkom centru, te da su i tada, navodno, na njegovom tijelu bile vidljive povrede, ali da to policiji nije prijavljeno.

<<<Ubijeni dječak prije mjesec dana imao povrede ispod očiju, da li je iko reagovao?<<<

A osumnjičenima za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka, Nerminu Šišiću (28) i dječakovoj majci Jeleni Jovović sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Vladimir Novović odredio je pritvor do 30 dana.

 >>> Osumnjičeni za smrt dječaka u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva>>>

>>Preminuo dječak koji je brutalno pretučen>>>>

Koliku kaznu može dobiti majka pročitajte OVDJE.

S.Đukanović

Send this to a friend