Hronika Specijalni tim pretresao kancelarije Snežane Jović

Tužilaštvo sumnjiči advokaticu za malverzacije

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, specijalni policijski tim preksinoć je upao u kancelarije advokatice Snežane Jović i oduzeo dokumentaciju koja je, navodno, vezana za firme u kojima je ona vodila stečajni postupak.

Prema nezvaničnim saznanjima, istražitelji sumnjaju da je advokatica kao stečajna upravnica učestvovala u malverzacijama preduzeća koja su obuhvaćena prethodnom istragom.

Jović, koja ovim povodom nije privođena, juče nije željela da komentariše ovaj događaj, dok je predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović kazao da je obaviješten od SDT-a da će kancelarije Jović biti pretresane. Povodom ovoga događaja Specijalno tužilaštvo se nije oglašavalo.

Pretpostavlja se da pretresu možda imaju neke veze sa predmetima “Klap” i “Vardar”. U predmetu pod radnim nazivom “Vardar”, SDT je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 83 fizička i 56 pravnih lica, zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije. Do sada je u ovom predmetu optuženo deset fizičkih lica i sa sedam je zaključen sporazum o priznanju krivice. U ovom predmetu, pravna lica su dobrovoljno izvršila povraćaj protivpravno stečene imovinske koristi u ukupnom iznosu od 1.300.000.52 eura. U istom predmetu, na osnovu podataka sudskog vještaka utvrđeno je da je do sada porez utajen u ukupnom iznosu od 3.829.296,69 eura.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Predrag
Gost
Predrag

Trebalo bi pogledati i paraadvokatsku kancelariju CMS iz Dzordza Vasingtona, koja se po mojim saznanjima bavi nadripisarstvom i pranjem para!

Bole
Gost
Bole

Nesto mi se cini da ce se potkrasti kakva greska u proceduri, pa cio slucaj pasti u vodi, mi tim firmama platiti koji milion, a ova gospoja dobiti unaprijedjenje i kakav dobar bonus.

Send this to a friend