Hronika

Tužilaštvo traži da se Uliću oduzme imovina

Vaso Ulić

Specijalno državno tužilaštvo tražilo je danas da Viši sud oduzme imovinu Vasu Uliću, optuženom za organizovanje kriminalne grupe koja se bavila švercom droge, koja je prema tvrdnjama tužilaštva stečena nelegalno.

Tužiteljka Mira Samardžić tražila je oduzimanje dva vozila, rendž rover i mercedes, za koje je tvrdila da su u vlasništvu Ulića. To su advokati Danilo Mićović i Miloš Vuksanović negirali. Snaha Ulića, kao imalac, saopštila da je vozilo mercedes njen i da ne prpada Uliću.

Na današnjem suđenju nije došao svjedok Zoran Vujović.

<<<Advokati: Optužnica protiv Ulića nakaradna, SDT pod pritiskom Australije>>>

Ulić je označen kao vođa narko-kartela koji je krijumčario drogu u Australiju, a pod budnim okom policijskih službi svijeta bio je duže od 20 godina. Australijski mediji godinama tvrde da je šef jednog od najvećih svjetskih narkokartela, što je on neigrao.

U novembru 2004. godine Ulić je optužen za učešće u švercu 160 kilograma ekstazija koji je stigao u Australiju iz Belgije skriven u kontejneru sa namještajem. Procijenjena vrijednost zaplijene je bila 50 miliona australijskih dolara.

Povezivan je i sa švercom oružja i pranjem novca, a za centre operacija označene su još Španija, Holandija, Srbija i Crna Gora.

Njegovo i ime njegovog brata Nikole pominju se i u istrazi o pokušaju atentata na Vuka Draškovića u Budvi 1999. godine-bili su označeni u medijima kao ključni svjedoci, ali se nikada nijesu odazvali pozivima suda ni u Crnoj Gori, ni u Srbiji.

Žana Bojanić 

Send this to a friend