Hronika

Tužilaštvo zatražilo pritvor za Kneževića

Milan Knežević

Specijalno državno tužilaštvo uputilo je Višem sudu u Podgorici zahtjev kojim traže da se predsjedniku DNP-a i jednom od lidera DF-a Milanu Kneževiću odredi pritvor jer odbija da dostavi podatke o sudiji koji je, kako je tvrdio, ponudio da mu se za 10.000 eura ukine presuda.

Knežević je ovim povodom prije tri dana ponovo saslušan u SDT-u.

<<<Tužiteljka Radović traži dva mjeseca zatvora za Kneževića<<<

Ipak, ni ovoga puta nije želio da iznosi ime sudije koji mu je predložio da za ukidanje presude da mito. Tada je, kako je saopštio nakon saslušanja, tužilac Stojanka Radović predočila da će tražiti da mu se zbog toga izrekne kazna.

“Obavještavamo Vas da je Višem sudu u Podgorici dostavljen predlog SDT za određivanje pritvora M.K.”, saopštila je za “Dan Aida Muzurović, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću Višeg suda u Podgorici.

Knežević je ranije saopštio da mu je jedan sudija ponudio da za 10.000 ukinu presudu kojom je bio osuđen na kaznu zatvora zbog napada na policajca. Osnovni sud je Kneževića kaznio sa sedam mjeseci robije. Predmet je po žalbama bio u Višem sudu, kada je lider DF-a, kako je tvrdio, dobio ponudu. Nakon toga, njemu je Viši sud smanjio kaznu na četiri mjeseca zatvora, a Knežević je objelodanio kakvu ponudu je imao. Specijalno državno tužilaštvo odmah je formiralo predmet o njegovim navodima. Lider DF-a pozvan je na saslušanje, gdje je odbio da saopšti ime sudije od kojeg je dobio ponucu. Zbog togaje kažnjen sa 1.000 eura.

Ipak, SDT je nastavilo istragu, pa su Kneževića prije tri dana ponovo saslušali, a on je opet odbio da navede ime sudije.

Knežević je tada pojasnio da je predlog o poništenju presude za 10.000 eura odbio, a da je o svemu javnost upoznao nakon pravosnažnosti presude po kojoj je poslat na odsluženje zatvorske kazne.

On je rekao i da će ime sudije saopštiti kada glavni specijalni tužilac saopšti ko je pokušao da podmiti njegovu suprugu. Naime, Katnić je u julu 2015. godine saopštio da su “određene strukture pokušale da ga kompromituju, nudeći mu privilegije i novac.

6 Komentara na "Tužilaštvo zatražilo pritvor za Kneževića"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend