Hronika

Tužiteljka Radović traži dva mjeseca zatvora za Kneževića

Knežević danas ispred SDT-a (Foto: CdM)

Specijalna državna tužiteljka Stojanka Radović predložiće sudu da predsjednika Demokratske narodne partije i jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića kazni sa još dva mjeseca zatvora, zato što nije htio da otkrije ko je sudija podgoričkog Višeg suda koji mu je predložio da sa 10 hiljada eura poništi osuđujuću presudu koja mu je dosuđena zbog napada na policajca.  To je za TV Vijesti kazao Knežević nakon što je ga je danas ponovo saslušala tužiteljka Radović.

Prema saznanjima CdM-a Knežević je tužiteljki kazao da ga štiti poslanički imunitet i da takav zahtjev može da uputi jedino kad mu Skupština Crne Gore ukine iminitet.

<<<Knežević neće da kaže koji sudija mu je tražio 10.000 eura<<<

“Pošto sam u aprilu već kažnjen sa 1.000 eura danas je Stojanka Radović saopštila da će tužilaštvo pokrenuti novi postupak protiv mene odnosno ući u sljedeću fazu, tumačeći ZKP na način što će zatražiti od istražnog sudije da mi se odredi zatvor od dva mjeseca. Ja sam se pozvao na članove 111 i 120 ZKP-da mi je ugrožena bezbjednost i da bih mogao sebe izložiti krivičnom gonjenju ukoliko bih saopštio ime tog visokopozicioniranog sudije ali sam sam ponudio i jedan kompromisan prijedlog. Ukoilko Milivoje Katnić i njegova supruga saopšte ko joj je dao 400 eura zapakovanih u čokoladi i saopšti imena policajaca i svih ljudi koji su učestvovali u tom davanju mita ja sam spreman da saopštim ime sudije Višeg suda”, kazao je Knežević nakon saslušanja.

Katnić je ranije rekao da njegova supruga, koja radi “u upravnom postupku”, nije uzela tu čokoladu.

Knežević je saopštio da je nakon što je prvostepenom presudom Osnovnog suda osuđen na sedam mjeseci zatvora predmet po žalbi stigao do Višeg suda i prije odlučivanja, dobio prijedlog od jednog sudije Višeg suda da razmisli o mogućnosti da sa 10 hiljada eura ukine osuđujuću presudu i vrati predmet na ponovno odlučivanje.

Tvrdi da ne zna ni danas kod koga je novac u konačnom trebalo da završi.

Knežević je dodao i da tokom današnjeg saslušanja nije saopštio ime niti jednog sudije na kog sumnja da je mogao da učestvuje u tom preuzimanju novca.

 

20 Komentara na "Tužiteljka Radović traži dva mjeseca zatvora za Kneževića"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend