Hronika

U Baru od 16. decembra počinje akcija Petarda

Iz Centra bezbjednosti Bar najavljuju da će od 16. decembra do 16. januara sprovesti operativnu akciju pod nazivom “Petarda”.

“Akciju ćemo realizovati u cilju sprječavanja trgovine i zloupotrebe pirotehničkih sredstava. Svjedoci smo da je proteklih godina upotreba ovih sredstava za posljedicu nerijetko imala povređivanje, izazivanje požara i narušavanje javnog reda i mira, naročito za vrijeme proslave novogodišnjih i božićnih praznika”, kazao je za Bar info zamjenik komandira stanice policije CB Bar, Vladimir Baković.

Prema njegovim riječima, osim službenika Centra bezbjednosti Bar, u akciju će biti uključeni i službenici SKP, Carine, nadležnih inspekcija, Komunalne policije, Doma zdravlja, NVO sektora i lokalnih medija.

“Prodaja petardi klase II, zvanično počinje 16. decembra i može se obavljati isključivo na za tu namjenu previđenim mjestima, odnosno ondje gdje postoji saglasnost od Direktorata za vanredne situacije. Prodaja mimo namjenskih objekata predstavlja prekršajno ili krivično djelo”, upozorava Baković.

Zamjenik komandira policije CB Bar upućuje i apel roditeljima.

“Apelujem na roditelje da ne dozvoljavaju maloljetnoj djeci da bez njihovog prisustva kupuju pirotehnička sredstva, a oni koji to rade da vode računa o bezbjednosti, te da djeca koriste ta sredstva isključivo u prisustvu roditelja”, kazao je Baković.

IZ CB Bar naglašavaju da će svako lice koje zateknu da pirotehnička sredstva koristi na javnom mjestu biti procesuirano i sankcionisano.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivo
Gost
Ivo

Akcija petarda

klej
Gost
klej

Kaze, da djeca iskljucivo koriset pirotehnicka sredstva u prisustvo roditelja, a zatim da ce svi biti procesuirani koji se zateknu da bacaju petarde na javnom mjestu. Pa nece valjda u dnevnu sobu bacati petarde..

Milos
Gost
Milos

Oni zabranjuju petarde a u VOLIJU slobodna prodaja. A zasto?

Barski
Gost
Barski

Oni su najvece petarde

Slavko
Gost
Slavko

Ja sam evo upravo kod Volona kupio petarde, o kalvoj akciji vi pricate? Ovo ce ministru Mecu taman biti najvece dostignice, pokusaj suzbijanja petadanja bar u clancima novina.

Brza isidora
Gost
Brza isidora

Dostavi svoje lične podatke i učini uslugu državi.

Micko
Gost
Micko

Zabraniti potpuno petarde.

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Hahahahahahahaha

Pa neznam
Gost
Pa neznam

Bacam petarde

vjecna da je
Gost
vjecna da je

kakva akcija kad se prodaju regularno u voli i mnogim drugim radnjama ….ubise sa petardama ljudi nemaju sna ni mira..zabranite ih potpuno

Send this to a friend