Hronika

Beograd pod blokadom, Jovici Vukotiću pritvor do 30 dana

Navodnom šefu “škaljarskog klana” Jovici Vukotiću u Beogradu je određen pritvor do 30 dana.

Foto: Blic

Tužilaštvo je zatražilo pritvor za Vukotića zbog, kako su obrazložili, opasnosti od bjekstva i bojazni da ne ponovi krivično djelo, a tereti se za posjedovanje falsifikovanog pasoša.

On je uhapšen prekjuče u ljetovalištu u Turskoj, a kod sebe je u trenutku hapšenja imao lažna dokumenta-makedonski pasoš.  Za krivično djelo falsifikovanje isprave zaprijećena je kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina zatvora.

Vukotićeva odbrana, kako Tanjug saznaje, tvrdila je u tužilaštvu da srpsko pravosuđe nije mjesno nadležno za procesuiranje ovog slučaja, jer on pasoš nije koristio na teritoriji Srbije.

<<<Detalji hapšenja Jovice Vukotića<<<

<<<Vukotić sjutra na saslušanju<<<

FOTO: N1

Vukotić je jutros u zgradu suda u Katanićevoj ulici doveden sa kapuljačom na glavi, u pratnji SAJ, a potom je sproveden u pritvor. Lice Vukotića je bilo prekriveno crnom kapuljačom koju je držao rukama, a iz bezbjednosnih razloga na saslušanje je dovezen džipom kroz garažu.

<<<Reagovanje Veska Vukotića na vijest o hapšenju sinova: Jovicu oteli i odveli specijalnom avionom<<<

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović juče je tamnošnjim medijima saopštio da je Vukotić uhapšen u Turskoj, da je protjeran iz Turske u Srbiju, da je u Srbiji u toku krivični postupak protiv Vukotića, a da za njim traga i Grčka zbog sumnje da je bio u lancu trgovine 135 kilograma kokaina.

Iako je crnogorska policija Jovicu Vukotića označila kao vođu škajljarskog klana i tri dana nakon njegovog hapšenja nije se zvanično oglašavala.

A.O.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend