Hronika

U međunarodnoj akciji Martini uhapšena dva Crnogorca

Ilustracija

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, u sklopu akcije “Martini”, juče su uhapšeni crnogorski državljani Ljindon Camaj (39) i Zdravko Delibašić (54),  zbog stvaranja kriminalne organizacije i krijumčarenja oko 600 kilograma droge. Kako je saopšteno iz Tužilaštva, nakon saslušanja osumnjičenima je određeno zadržavanje do 72 sata.

Treći osumnjičeni Nikola Đokić nalazi se na izdržavanju kazne u ZIKS-u.

Kako dodaju, sumnja se da je ova kriminalna organizacija, osnovana početkom 2017.godine, krijumčarila oko 600 kilograma  marihuane iz Albanije u Njemačku, Belgiju i Austriju.

“U Njemačkoj, gdje je zaplijenjeno oko 200 kilograma marihuane, protiv više pripadnika ove kriminalne organizacije, pred nadležnim pravosudnim organima, vodi se krivični postupak zbog krivičnog djela – organizovani kriminal”, navode iz Tužilaštva.

Kako ističu, Specijalno državno tužilaštvo rukovodilo je postupkom izviđaja u međunarodnom predmetu u okviru kog je ostvarena saradnja policije i tužilaštva Crne Gore i Njemačke.

“Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Kriminalistička policija Crne Gore i Specijalno policijsko odjeljenje podnijeli su krivičnu prijavu protiv  C.LJ., D.Z. i Đ.N.. U okviru izviđajnih radnji izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija, koje su koristili osumnjičeni”, saopštili su iz SDT-a.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ada Pero
Gost
Ada Pero

Kad su na zapadu vidjeli dobrobiti marihuane, oni su je legalizovali, jer njenu proizvodnju i distribuciju nisu mogli zaustaviti….i šta se desilo…. krijumcarenje marihuane se smanjilo za veliki procenat, drzava je ubirala poreze od profita i ljudi su srećni i nasmijani! Ne…nisam korisnik marihuane, samo kazem da bi nekada trebali da se ugledamo na zapad, i po ovakvim pitanjima. Zamislite… Više »

Goran
Gost
Goran

Gde to ima na zapadu, vidi se da si ga obišao dobro…

Pravnik
Gost
Pravnik

Bravo majstore,ti sogurno nemas djecu,a ako i imas,kuku njima sa tako pametnim roditeljem!

Arbitar
Gost
Arbitar

Ovi su hapšeni i osuđivani nekoliko puta.Da su kazne bile adekvatne počinjenom djelu, ko zna kad bi viđeli slobodu.

mojsilović
Gost
mojsilović

Kad Specijalno Državno Tužilaštvo ‘apsi, nema inicijala Bato. Puno ime i Prezime jer kod njih nema greške, kriv si pa si kriv a dokazaće ti krivicu samo tako, niš’ ne brini..

Mrgud
Gost
Mrgud

Ima li iđe uhapšene grupe krimosa .a da nema neko sa ovog crnog Balkana?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ухапсише ли иђе у свијет потоњих мјесеци наркодилере, а да не бијаше Црногораца међу њима?!

mojsilović
Gost
mojsilović

Nemojte ih držat više od 72 sata. Zbog odštete. Šta je sigurno sigurno je.

Sefket
Gost
Sefket

Poskupit ce droga u EU.

vjecna da je
Gost
vjecna da je

ojhaaaaaaa…….tonemo tonemo

Send this to a friend