Hronika

U nikšićkoj fabrici Javorak uništeno oko pet tona zaplijenjene droge

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić prisustvovao je danas, u nikšićkoj fabrici „Javorak“, uništavanju oko pet tona narkotika, zaplijenjenih u prethodnom periodu i, tom prilikom poručio da pripadnici Uprave policije nastavlјaju sa kontinuiranim radom na hapšenju narko-dilera i sklanjanju droge sa ulica.

“Uništavanje droge najbolje govori o uspješnom radu i koordinaciji državnih institucija koje se bore protiv trgovine drogom, a to su, prije svega, Policija, Tužilaštvo i sudovi“, saopštio je ministar Nuhodžić.

Naglasio je da policija intenzivno sarađuje sa regionalnim, evropskim i svjetskim agencijama za borbu protiv droga, što je prepoznala i EK u Radnom dokumentu o stanju u pregovaračkom poglavlju 24 i pohvalila rezultate ostvarene u međunarodnim policijskim akcijama kada je u pitanju borba protiv krijumčarenja narkotika.

“U prilog tome govori i činjenica da je, u prethodne tri i po godine, kroz razmjenu informacija crnogorske policije sa partnerskim službama, na prekookeanskim brodovima zaplijenjeno oko 30 tona kokaina i 20 tona hašiša. Ovim akcijama smo zadali snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama koje se bave trgovinom drogom“, ocijenio je  Nuhodžić.

Dodao je da je kriminalitet droga, s obzirom na svoju globalnu komponentu, jedna od najvećih prijetnji bezbjednosti, a jedan od vidova borbe protiv ove pošasti je upravo i trajno uništavanje droge zaplijenjene i oduzete u krivičnim postupcima.

“Naš najvažniji zadatak je da preduzimamo mjere da djecu i mlade zaštitimo od ove pošasti i zato će Policija u narednom periodu još jače i još efikasnije nastojati da se obračuna sa uličnom prodajom droge“, zaključio je Nuhodžić.

Današnjem uništavanju droge su prisustvovali predsjednik Višeg suda za prekršaje Milivoje Rašović, sekretar Višeg suda u Bijelom Polju Svetislav Nišavić, direktor Uprave za imovinu Blažo Šaranović, direktor Agencije za zaštitu prirode i životne sredine Nikola Medenica, pomoćnik direktora Uprave policije i rukovodilac Sektora kriminalističke policije Enis Baković, načelnik Centra bezbjednosti Nikšić Tihomir Goranović, kao i predstavnici interresorne Komisije za sprovođenje postupka uništenja opojne droge.

13

avatar
1000
12
1
0
 
13
Nk 🇲🇪 NkSo & TEKILABozidarHarisbEKO
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nk 🇲🇪 Nk
Gost
Nk 🇲🇪 Nk

Zato su niksicani bili danas ko leptirici 😂😂😂

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

da sam znao bio bih u nk danas.

Haris
Gost
Haris

svetosavska sekta na aparate – “Heroin loš i nikakav” aaaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Bozidar
Gost
Bozidar

Znaći probao si pa, mogu ti reći da je vidljivo. Ahahahahahahahahahahahahahaha

bEKO
Gost
bEKO

Unisteno je ono sto je prokleto kao i oni koji se bave time, sreca pa je stvarno policija pocela da obavlja svoj posao zahvaljujuci ministru Nuhodzic.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Pet tona??Zar se u tolikom obimu švercuje droga?Ova informacija me je pravo zabrinula i prepala.Ogromna je to količina,a problem je što je mnogo više toga prošlo na tržište da nas truje.

Ninoslav
Gost
Ninoslav

Kako je brašno u vatru išlo

Prc CG
Gost
Prc CG

E ako je ja se pomamio,no je ili će svaki gram završiti na ulici.Ko je lud da pali pare????

Vuko
Gost
Vuko

Nece Meco dozvoliti ni gram tog otrova da se nadje na nasim ulicama!!!

Calex
Gost
Calex

Unisteno je pet tona i to nije mali posao treba toliku kolicinu zaplijenit to znaci da je policija pocela da uspjesno obavlja svoj posao

Elem
Gost
Elem

Intezivno i treba da se radi i da se bori protiv trgovine narkotika to zlo nam unisti omladinu.

Velja gora
Gost
Velja gora

Otislo vi je u dim jedno 5000 glasova
Mora da su Amerikanci nalagali

Miki
Gost
Miki

Bilo veselo u javorku danas hahahaha

Send this to a friend