Hronika

U Nikšiću pronađeni kokain, heroin, marihuana, ekstazi i pištolj

Nikšić

Pripadnici policije su u sklopu planskih aktivnosti i na osnovu operativnih saznanja, pretresali više lokacija i kontrolisali veći broj bezbjednosno interesantnih osova i članova organizovanih kriminalnih grupa na teritoriji opštine Nikšić i pronašli marihuanu, heroin, kokain i tablete ekstazi, za koje se sumnja da su bili namijenjeni uličnoj prodaji, kao i oružje u ilegalnom posjedu.

“Juče su pretresani stan i druge prostorije koje koristi R.K. (27) i tom prilikom policija je pronašla 235 tableta ekstazi, marihuanu težine oko pet grama, i pištolj za koji nije imao dozvolu. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, saopštila je Uprava policije.

R.K. je uhapšen i uz krivičnu prijavu je priveden ovom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružija i eksplozivnih materija.

“Policija je 15. maja, prilikom kontrole bezbjednosno intresantne osobe M.P. (37) pronašla pet pvc kesica sa heroinom težine oko tri grama. Takođe, tog dana je pretresan stan koji koristi R.M. (29)  i pronađene su dvije pvc kesice u kojima je bio kokain težine oko 15 grama”, dodali su u policiji.

O događajima je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji će se o kvalifikaciji krivičnih djela izjasniti nakon vještačenja u Forenzičkom centru.

“Policija je 9. maja u Nikšiću na šetalištu pronašla odbačene dvije pvc kesice marihuane. Kriminalistička obrada koja je sprovedena uputila je na sumnju da je ovu drogu odbacio J.Š. (27). O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji se izjasnio da se protiv ovog lica Sudu za prekršaje podnese prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

8 Komentara na "U Nikšiću pronađeni kokain, heroin, marihuana, ekstazi i pištolj"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend