Hronika

U Novom uhapšen Rus, Moskva ga traži zbog pronevjere 44 miliona rubalja

Policiija je u Herceg Novom uhapsila D.D (44) iz Moskve, za kojijm je bila raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara većeg obima dok je bio na funkciji izvršnog direktora Ruske košarkaške federacije.

D.D. je priveden nadležnom sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor. Kako saopštavaju iz Uprave policije,  slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Ruske Federacije radi izručenja ovog lica Ruskoj Federaciji.

“Službenici Odsjeka i CB Herceg Novi su, 31. marta locirali i lišili slobode D.D. (44) iz Moskve, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica NCB Interpol Moskva radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku, koji se protiv njega vodi pred nadležnim sudom u Moskvi, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevara većeg obima. On je ovo krivično djelo počinio, kako se sumnja, obavljajući poslove izvršnog direktora Ruske košarkaške federacije, korišćenjem svog položaja, i to na načiin što je sa još nekoliko lica osnovao nekoliko kompanija sa kojima je ugovorio i potpisao fiktivne ugovore na štetu Ruske košarkaške federacije u iznosu od oko 44 miliona rubalja”, saopšteno je iz Uprave policije.

M.D. 

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
1s2-2s2
Gost
1s2-2s2

Od kada je u CG? I od kada je raspisana tjeralica? Tj, da li je ušao u zemlju nakon procesa ili prije. Šta nam radi pogranična policija, jesu li dobro?

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Ako Rusi nama ne izrucuju svoje gradjane..sto bi Mi njima

centralna banka
Gost
centralna banka

postovani,
obavezno da se stavi kursna lista da narod preracuna ovo u eure.

Send this to a friend