Hronika

U Pljevljima nađena mrtva beba, majci se bore za život

Bolnica Pljevlja

Pljevaljsko tužilaštvo ispituje uzrok smrti novorođenčeta koje je pronađeno prije tri dana. U samom tužilaštvu osim potvrde da je tijelo bebe poslato na obdukciju, druge detalje ne žele da otkriju, piše Dan.

“U Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima formiran je predmet povodom pronalaska tijela bebe, 11.8.2020. godine. Tijelo bebe je poslato na obdukciju, a u toku je prikupljanje svih podataka i informacija neophodnih za donošenje odluke da li u radnjama bilo kog lica ima elemenata nekog od krivičnih djela za koja se goni po službenoj dužnosti”, naveli su.

Iz pljevaljskog tužilaštva, za Dan, u ovoj fazi postupka nijesu mogli saopštiti više detalja o događaju.

Međutim, taj list nezvanično saznaje da je prije nekoliko dana u pljevaljsko porodilište primljena žena u izuzetno teškom stanju. Odmah po njenom prijemu, ljekari su konstatovali da je njeno zdravstveno stanje veoma ozbiljno, da je u međuvremenu izgubila velike količine krvi i u dužem periodu bila je bez svijesti. Nakon ukazane pomoći i upućivanjem na dalje liječenje ljekari su posumnjali da je pomenuta pacijentkinja prije toga imala spontani ili redovni porođaj. Slučaj je prijavljen policiji, koja je potom pronašla tijelo bebe.

U određenom momentu, prema nezvaničnim saznanjima, posumnjalo se da je porodilja oboljela od koronavirusa jer se nalazila u izuzetno teškom stanju. Zbog te sumnje testirano je medicinsko osoblje pljevaljskog porodilišta, ali se kasnije ispostavilo da su im nalazi negativni i da ovaj slučaj nije imao nikakve veze sa koronom.

U pljevaljskoj bolnici oko samog slučaja mrtve bebe niko ništa ne želi da kaže. Svi su saglasni u ocjeni da je o svemu prerano govoriti, posebno što još nijesu poznati rezultati obdukcije, a i majka djeteta je još u veoma lošem zdravstvenom stanju. Ljekari koji su bliže upućeniu ovaj slučaj, nijesu željeli davati bilo kakve komentare niti detalje koji će u narednom periodu najvjerovatnije biti predmet tužilačke istrage.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
LidijaAnaBudimo realni
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lidija
Gost
Lidija

Žalosno,ko zna kakve su okolnosti tu bile,lose to je izvjesno, da je zvala hitnu bar,odmah bi došli,a tel bar svako ima danas

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ех животе горак ли си!

Ana
Gost
Ana

Makar u ovom slučaju nije morao bit 😕

Send this to a friend