Hronika

U Podgorici zaplijenjeno 500 kilograma marihuane

Foto: Twitter

Policijsko – carinskom akcijom “Trak” na carinskom terminalu u Podgorici otkriveno oko pola tone marihuane, saopšteno je danas iz Uprave policije. Droga je pronađena u pošiljci deklarisanoj za izvoz, a krivične prijave su podnesene protiv M.V. (27) iz Nikšića i Danilovgrađanina S.L. (30).

Na osnovu analize rizika, kako dodaju u policiji, određen je detaljan pregled teretnog motornog vozila SCANIA nikšićkih registarskih oznaka firme “Vojičić-komerc”, na kojem je kod carinske ispostave Terminal Podgorica deklarisana za izvoz roba – plastična ambalaža za transport (pvc koševi) bruto mase 2.148 kg i vrijednosti 4.950 eura za kupca iz Italije, a koja je preko graničnog prelaza Debeli Brijeg trebalo da napusti carinsko područje Crne Gore.

“Skeniranjem teretnog motornog vozila, primjećeno je da se u tovarnom dijelu nalazi neprijavljena roba. Nakon indikacija sa snimka skenera, pristupilo se fizičkom pregledu vozila i uz pomoć specijalizovane opreme u tovarnom dijelu vozila, pored uredno prijavljene robe za izvoz, pronađena su sakrivena 85 pakovanja različite veličine, sa sadržajem biljnae materije za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana”, pojašnjavaju u policiji.

O događaju je obaviješen državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Nikšićanin i Danilovgrađanin se terete za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

 

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
JoanikijeMerlotSefketMilkaRealno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Joanikije
Gost
Joanikije

Legalizujmo pa neka drzava i oni koji je uzgajaju imaju profit i ovoga bit vise nece.Ali mi izgleda imamo samo pametnih u nasa drzavu ali za svoju guzicu a da nam svima bude lijepo to tesko da ce bit jer onda nebi mogli samo pojedini komleksasi da se istaknu bili bi ravnopravni a to nekima koji su nesoji izkompleksirani ne… Više »

Merlot
Gost
Merlot

Razdijelite nam to da prezivimo ovu vladu

Sefket
Gost
Sefket

Stocna hrana.

Milka
Gost
Milka

Bolje da vi potpisete peticiju na legalizuj.me pa da ne bude ovoga vise a i da malo ojacamo ekonomiju 😀

Realno
Gost
Realno

Bravo policijo, i otkrijte ko je organizator i ako je povratnik u svercu droge 20godina ga sudije trebaju osuditi, da “uziva” u spuzu

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Ovo je bilo za kupovinu glasova u NK hahahhaha

Pero
Gost
Pero

I ovi otvorili Twitter nalog, zvanicno sredstvo komunikacije, sto rece Dritko.

Send this to a friend