Hronika

U Portugalu uhapšeni Igor i Vladimir Božović

U portugalskom gradu Redondo, po potjernici NCB Interpol Podgorica danas su uhapšeni su Kotorani Igor (56) i Vladimir (30) Božović, saopštila je Uprava policije. Božovići su uhapšeni u vili u kojoj su se krili. Kod njih su prilikom hapšenja pronađena su falsifikovana dokumenta Bugarske i Hrvatske sa drugim identitetima, i jedan pištolj.

Iz Uprave policije je saopšteno da se Igor Božović potražuje jer ga crnogorski organi sumnjiće za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, dok se Vladimir Božović traži zbog sumnje da je izvršo krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, pokušaj iznude u saizvršilaštvu, teško djelo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Igor Božović se sumnjiči da je od početka novembra 2011. godine pa na dalje, na području Kotora, Tivta i Budve stvorio kriminalnu organizaciju zajedno sa Slobodanom Kašćelanom koja je imala za cilj vršenje više krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine i teža kazna, u kojoj je za sebe odredio da planira izvršenje krivičnih djela u budućnosti, daje
uputstva i naredbe članovima kriminalne organizacije u pravcu izvršenja krivičnog djela, da obezbjeđuje materijalna sredstva za izvršenje krivičnih djela i da sam vrši krivična djela”, ističu u Upravi policije.

Dalje iz policije navode da se Vladimir Božović sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije prihvatio da uz nasilje i zastrašuje osobe kroz vršenje krivičnih djela iznude, da nabavlja, drži i skladišti oružje, eksplozivna sredstva, pancire za potrebe članova kriminalne organizacije, te da održava vezu sa određenim članovima kriminalne organizacije, radi prenošenja uputstava koje mu daje organizator.

“On je tako u maju 2016. godine pokušao da iznudi novac u iznosu od preko 30.000 eura od K.B., pa je nakon neuspjelog plana, u julu iste godine počinio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti u sticanju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, aktiviravši eksplozivnu napravu koju su prethodno postavili na vozilima oštećenog K.B.”, piše u saopštenju Uprave policije.

Igor i Vladimir Božović su, naglašavaju u policiji, prema operativnim podacima visokorangirani članovi organizovane kriminalne grupe iz Kotora, a za njima su raspisane međunarodne potjernice od 2017. godine, nakon čega su i otpočete aktivnosti ciljanog traganja.

“Tom prilikom prikupljen je značajan broj saznanja o mogućim lokacijama, kretanju i kontaktima, koja su kasnije razmijenjena putem međunarodne operativne policijske saradnje sa partnerskim službama više zemalja i EUROPOL-a”, kažu u policiji.

6

avatar
1000
5
1
0
 
5
Dolina BogovaZmajDejo ferraraIgoJovo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zmaj
Gost
Zmaj

Kavčane traze i po instagrmu kakvih ima likova, a što se radi!

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Posto je razlika u godinama 26 godina je su li otac i sin ili braća razlika između mene i majke je šesnaest godina.

Igo
Gost
Igo

Skaljarci sad u novoj vlasti.

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

U Demokrate oni su Bečića lansiali .

Jovo
Gost
Jovo

Blago nama

Mili
Gost
Mili

E neka je ambasador pao vise.

Send this to a friend