Hronika

Jovica Vukotić u rukama srpske policije

Jovan Vukotić

Braća Jovica i Igor Vukotić, navodne vođe “škaljarskog klana”, uhapšeni su u Turskoj, potvrđeno je CdM-u iz crnogorske policije. Kod sebe su imali lažna dokumenta.

Novosti pišu da je Jovica Vukotić isporučen srpskim vlastima i da je stigao u Beograd. On je označen kao vođa organizovane kriminalne grupe “Škaljari” za kojim su grčke vlasti tokom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu potjernicu zbog dovođenja u vezu sa krijumčarenjem 136 kilograma kokaina.

A, crnogorske vlasti raspisale su nedavno međunarodnu potjernicu za Igorom Vukotićem koga sumnjiče za pripremanje više krivičnih djela.

On se sumnjiči da je, zajedno sa Rankom Radulovićem, formirao kriminalnu grupu čiji je cilj bila i likvidacija policijskih funkcionera, službenika ANB, bezbjednosno interesantnih osoba.

<<<Ko je Jovan Vukotić za čije zločine drugi preuzimaju krivicu?<<<

Ko su braća Vukotić?

Bezbjednosne službe Jovicu Vukotića označavaju kao jednog od vođa škaljarskog klana, zajedno sa bratom Igorom i sugrađaninom Igorom Dedovićem i povezuju ga sa “izvjesnom dozom nasilja” i krijumčarenjem droge, ali je zanimljivo da je samo jednom pravosnažno osuđivan, a da su oni postupci koji su vođeni protiv njega, a koji se mogu nabrojati na prste jedne ruke, završavani ili oslobađajućom presudom ili je neko njemu blizak preuzimao krivicu.

U spuškom zatvoru je proveo devet mjeseci, od novembra 2014. do avgusta 2015. i to zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002, kada je imao 21 godinu.

Braća Vukotić, nekoliko puta bili su meta napada u Kotoru i Beogradu. Još 2008, na priobalnom putu u Dobroti kod šanka “Malibu”, na Jovičinin BMV ispaljeno je nekoliko hitaca iz automatskog oružja.

Na kuću Jovičinog i Igorovog oca Veska u avgustu 2013. godine bačena je kašikara, a u eksploziji niko nije povređen, mada je oštećeno nekoliko parkiranih automobila.

Škaljarska grupa poznata je po ratu sa kavačkim klanom, u kome je do sada, na obje strane, u Crnoj Gori i Srbiji, gdje imaju bliske saradnike, ubijeno više osoba. Rat je počeo krajem 2014. kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu Goran Radoman, blizak upravo škaljarcima.

74 Komentara na "Jovica Vukotić u rukama srpske policije"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend