Hronika

Milić: Da je pisalo Za dom spremni ne bi vam smetalo

U Višem sudu u Podgorici nastavljeno je suđenje za pokušaj terororizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine.

Na početku današnjeg pretresa, sudija Suzan Mugoša je podsjetila na riječi koje je sudu juče uputila optužena Branka Milić nakon prekida suđenja.

“Da je pisalo ‘Za dom spremni’ ne bi vam smetalo ‘”, kazala je Milić.  Suđenje se nastavilo pregledom listinga optuženih.

Advokat Miroje Jovanović je Sudu dostavio original dokumenta kojeg je ranije predložio kao dokaz. On je tokom pretresa imao zamjerke na materijal na CD-ovima. Tvrdio je da nije isti onaj koji je dostavljen advokatima i tehnici.

Sudija Mugoša ga je uvjerila da je svima poslat isti materijal.

Suđenje se nastavlja sjutra u devet sati.

<<<Suđenje prekinuto, Branka Milić neprikladno obučena<<<

Juče je suđenje prekinuto, jer je optužena Milić na pretres došla neprikladno obučena. Ona se pojavila u bijeloj majici na kojoj je prikazan ratnik koji nosi štit. Sudija Mugoša ocijenila je da Milić time narušava ugled suda, pa je prekinula suđenje.

Tokom pretresa koji je trajao nešto više od pola sata, tužilac Saša Čađenović je zatražio da se pregledaju telefonski listinzi optuženih Andrije Mandića i Mihaila Ćađenovića.

Podsjetimo, optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina – lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

 

5 Komentara na "Milić: Da je pisalo Za dom spremni ne bi vam smetalo"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend