Hronika

Ubistvo Lašmanove: Svjedočiće majka Arsenija Stanovića

Vjera Stanović, majka Arsenija Stanovića, kome se sudi za ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove, biće saslušana pred sudom u vezi ponašanja svog sina od avgusta 2017. do februara 2018. godine. Taj prijedlog advokata Zorana Piperovića prihvatilo je danas vijeće sudije Predraga Tabaša tokom suđenja u Višem podgoričkom sudu.

Piperović smatra da će Vjera Stanović dati relevantne podatke vezano za njegovo ponašanje, budući da je bila u toku i da je Arsenije sa njom često razgovarao.

Advokat je predložio i da se u dopuni dokaznog postupka obavi psihijatrijsko vještačenje Stanovića, kako bi se tim ljekara izjasnio o njegovom psihičkom statusu.

“S obzirom na to da je žrtvu vještačio dr. Milić predlažem da on i  njegov tim ne rade ovaj nalaz, jer ne bi bilo logično a i suprotnosti je sa elementarnom normom etike”, rekao je Piperović.

On smatra da bi iskaz Vjere Stanović bio vrijedan i za komisiju, a i na taj način bi se rasvijetlila ličnost njegovog branjenika, ali okolnosti odnosa sa Lašmanovom i njihovog raskida. Takođe, predložio je i saslušanje Stevana Banićevića koji se zabaljvao sa Ukrajinkom, ali i svjedočenje Arsenijevog profesora i nekoga iz kluba “Primorac”.

“Nalazim da je od važnosti osvjetljavanje ličnosti Arsenija. Ovaj slučaj da se dogodio u nekoj zemlji zapadne demokratije, on bi bio tretiran sa najmanje deset različitih komisija ili instutucija sačinjenih od kompetentnih stručnjaka, koji bi se bavili ličnošću mog branjenika”, smatra Piperović.

Sudija Tabaš će se o ostalim prijedlozima izjasniti naknadno, a naredno suđenje biće održano 24. februara.

Podsjetimo, mladi Tivćanin se tereti da je 11. maja prošle godine ubio svoju bivšu djevojku, u izjamljenom stanu u Kotoru.

Prema optužnici, Stanović napao djevojku i zadao joj više udaraca oštricom i šiljkom u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca u predjelu glave i tijela zbog čega je, kako se dodaje, pretrpjela strah i bolove jakog inteziteta. Njegovo hapšenje uslijedilo je nakon što je crnogorska policija kolegama u Albaniji dostavila operativna saznanja o lokaciji na kojoj se krio osumnjičeni za ubistvo.

J.L.

37

avatar
1000
27
10
0
 
37
Real RealniPravnikZimbraramboIstina
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Real Realni
Gost
Real Realni

Ljudi moj 40 godina mu dati bez razmisljanja , da bude za primjer ovim ostalim tatinim i maminim sincicima razmazenim

Pravnik
Gost
Pravnik

Često razgovarao sa majkom?Pa fino ga je savjetovala!Reče li joj u tim razgovorima da je i tata spavao sa žrtvom?Zovite tatu kao svjedoka,on mnogo više detalja zna od mame!

Zimbra
Gost
Zimbra

Piperoviću znamo da su ti pare mile… no sto ćes crni druže kad ga oslobodiš sjutra pa on opet iskasapi neku mrcenicu (zamisli mozda tvoju cerku, unuku ili rodjaku)… oli ga i onda isto ovako braniti i tražiti da ga 10 timova vještači kako bi mu smanjio kaznu?

rambo
Gost
rambo

otac kao prikrivac i pomagac u bijekstvu ubice treba u zatvor jer je saucesnik

POJK
Gost
POJK

Kakvi monstrumi nastaju od djece kada se nagrađuju za ovakva nedjela. Šta sjutra očekivati od njih. Isto to važi i za političare.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

И ако мајка каже да је то једно златно дијете, мирно, вриједно и радно али га је покојница излуђела то ће се вјероватно узет као олакшавајућа околност?! Мене би се мати због оваквог злочина одрекла и хвала јој на томе.

Osa
Gost
Osa

Kakvo nam je sudstvo nebi me začudilo da ispane ona kriva za izazivanje sukoba a tatin sin je ubio u nužnoj odbrani… Ovi advokati su čudna fela, još će ga naučiti kako da se izvuče !

Iceman
Gost
Iceman

Sve ispod 40 godina bi bilo pljuvanje na drzavu, sistem, narod…

Mia
Gost
Mia

Majka ce najbolje rece da joj je sin neuracunljiv i da ga posalje u dobrotu blizu kuce da joj je hahahaha

stetoc1na
Gost
stetoc1na

aj ako tako nalaze sudska procedura, al on je ubio i to na zvjerski nacini i pobjegao, otac mu je pomogao u skrivanju. Ne znam kako moze na bilo koji nacin svjedocenje majke da mu pomogne? Grijeh bi bio da dobije bilo kakvu olaksavajucu okolnost, prvo zbog nacina na koji je ubio a drugo, zbog bjekstva. Evo vidjecemo koliko ce… Više »

rambo
Gost
rambo

steta da kod nas nema elektricne stolice za ovakve osobe gdje je ubistvo dokazano

ludi milojko ct
Gost
ludi milojko ct

banicevic je momak koji vodi kolo po crnoj gori ne bih se cudilo, da on stoji iza svega , a sad ima i jaka prijateljstva sa bracom sa cetinja

Daco
Gost
Daco

Ludi milojko isto ti sjedis sa njim i ispijate picaa po Cg Primorju…
A banicevic ima veze sa tim koliko i tii samo ne znam odakle ti ove Dezinformacije…

Feliks
Gost
Feliks

Milojko ako mislis na prijateljstva sa bracom sa Ceva grdno se varas, posebno za M jer imam info da nije u dobroj situaciji. A Stevo je pametan momak pa me zato cudi da gradi prijateljstva sa budalama…

Divan decko
Gost
Divan decko

Slusah jednom kako je covjek na Aerodromu prijavio tatu da narko dilere sprovodi na poseban ulaz Umjesto taja da sklone sklonise radnika koji nije htio da slusa taja kako se sprovode ” mocnici ” Pitam se dal se sada sjeca tajo covjeka kojeg je bez hleba ostavio Obicno se na djecu vraca Ne poznajem ih ali ostade mi upecatljiva emisija… Više »

Mocni ciko
Gost
Mocni ciko

Bila emisija citava ALI nikome nista .Zaboravljeni I unapredjeni

Blaki
Gost
Blaki

E moj Piperoviću, da se to desilo na Zapadu, već bi bio osuđen na bar 30 godina zbog krvavog ubistva.
Dobar ti je način kako zarađuje žestoke pare. To i sam znaš.

Marko
Gost
Marko

Da je na zapadu dobio bi 12 ili maks 16 godina, a pusten posle 8 ili 10.
Dobio bi i sobu sa tv-om, Mozda Zavrsio neki zanat ili drugu skolu. Sve u svemu bolje bi mu bilo nego u cg

Flojd
Gost
Flojd

Nije Tivćanin nego Zećanin koji je boravio u Tivtu i Kotoru.. mada nije ni bitno. Upropastio je život sebi a oduzeo njoj.

Send this to a friend