Hronika

Ubistvo Roganovića: Škaljarci dva dana prije zločina napustili Crnu Goru

Nekoliko osoba koje su, prema informacijama crnogorskih bezbjednosnih službi, bliske škaljarskom klanu, napustile su Crnu Goru samo dva dana prije ubistva Novljanina Vladimira Roganovića, koji je u petak likvidiran u centru Beča, a njegov prijatelj Stefan Vilotijević iz Novog Sada teško ranjen, piše Pobjeda.

Tu informaciju crnogorske službe dostavile su kolegama iz Beča, koji intenzivno rade na rasvjetljavanju ovog zločina, a u čemu im pomažu i službe iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Kako saznaje Pobjeda iz izvora bliskih istrazi, nakon zločina koji je izazvao burnu medijsku pažnju, crnogorske službe su, po dogovoru sa austrijskim kolegama, provjeravale kretanje određenih osoba za koje sumnjaju da su neprijateljski nastrojene prema Roganoviću i klanu kojem je pripadao kavačanima.

Utvrdili su da su bezbjednosno interesantna lica bliska škaljarcima iz Herceg Novog i Kotora u vrijeme zločina bila u zemljama Evropske unije. Sva znanja o njihovom kretanju dostavili su kolegama iz Beča, koji su kontrolisali više osoba iz Crne Gore koje borave u toj zemlji.

Izvori iz bezbjednosnih službi, koji su u svakodnevnoj komunikaciji sa austrijskom policijom, tvrde da već imaju određena saznanja koja ukazuju da se radi o organizovanom ubistvu u kojem je učestvovalo više osoba.

Za sada je slobode lišen srpski državljanin koji je bio sa Roganovićem i Vilotijevićem na ručku, a za kojeg postoje saznanja da je učestvovao u zločinu. Istražitelji sumnjaju da je dogovorio mjesto i vrijeme sastanka i naveo ubice do Roganovića i Vilotijevića. Istragom je utvrđeno i da je koristio lažna dokumenta na ime Danijel Milićević.
Njegov iskaz imao je niz nelogičnosti zbog čega je austrijska policija posumnjala u njegovu verziju događaja i došla do određenih tragova koji navode na sumnju da je bio logistika u zločinu.

Zločin se dogodio u petak oko 13.30 sati u poznatom restoranu Figlmiler u centru Beča. Dvojica ubica su iz vatrenog oružja ispalili više hitaca i Novljanin je odmah podlegao povredama, dok je Novosađanin zadobio teške povrede.

Roganović je tri dana prije zločina napustio Crnu Goru. Tada je crnogorskim bezbjednosnim službama rekao da ide u Beč turistički.

Vilotijević je u bolnici, ali je donijeto rješenje o njegovom hapšenju zbog međunarodne potjernice koja je ranije raspisana za njim i pod policijskom je pratnjom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Da vi rečem
Gost
Da vi rečem

Znaci prvu informaciju o njegovom kretanju su imale milogorske sluzbe. Expresno su obavestili skaljare i oni su odmah sutradan krenuli za njim. Dalji epilog je svima poznat…

Dzejms
Gost
Dzejms

Evo i ja tebi da recem: ovi su napustili HN prije par mjeseci jer su svako malo pucali na njih.

Da vi rečem
Gost
Da vi rečem

U tekstu se kaze da su napustili Hn i Ko dva dana prije likvidacije. Ubijeni VR je napustio Cg tri dana prije likvidacije sto znaci cim je on napustijo zemlju ovi su odma sutradan krenuli za njim…

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ovi skaljari i kavac su inace pariske opstine koje broje po 700 000 stanovnika ….i nije ovo do droge bie i anb ovo je cisto do casti i dostojanstva ….inace i jedni i drugi primorci bokelji od vajkada ….bice dobro

Dejo ferrara 💔
Gost
Dejo ferrara 💔

Sad sve svaljuju na skaljare

Policija CG
Gost
Policija CG

A na koga ce na radosava iz djekne

Da vi rečem
Gost
Da vi rečem

Hahahaha e vala si mu reko. Jok mozda je Mima Karadžić tj Savo Baošić 😂

Primorac
Gost
Primorac

Greota mlad momak nema ga jadna mu majka

Persona
Gost
Persona

Samo vi dolivajte ulje na vatru sa naslovima bez osnova

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Slobodno se ubijajte van Srbije kriminogeno- neradnički narode, nemamo ništa protiv.
Samo što dalje, dalje, dalje, od nas.

Biohazard
Gost
Biohazard

Nebitan si kralju . Idi pomozi Davoru Dragicevicu , idi petljaj se tamo dje zivis …

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Biohazard

Jesi li se iselio iz mrskog ti Beograda ???
Ako nisi, stvarno si mazohista.

istina
Gost
istina

A kada će te vi Srbo republikanci da odete iz Bgd i Srbije

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Mi smo Srbi, a vi niste Srbi.
Vi ste srpski neprijatelji.
Zašto se npr. Alnanci ne naseljavaju po Beoradu i Novom Sadu ???
Reći ću ti : zato jer imaju daleko više karaktera i obraza no vi.
A ovaj gore Biohazard u Srbiji živi, a po Srbiji pljuje li pljuje.
Nije li to licemjerno ???

LSCG
Gost
LSCG

Nije trebao Bec spominjati CG sluzbi. Trebo je reci idem za Klagenfurt 😂😂

dali
Gost
dali

A šta vi znate pa pišete ovakve tekstove.Ovo nije naslov -bombastičan kao i onaj juče za Djurovića ,ništa vi neznate ustvari znate ali nećete freške informacije da objavite dok vam se ne kaže ali ok.Mora nešto da ispuni portal pa i ovakve vijesti a više nas interesuje kako sa ovim novčenicima poslije nove godine ,kako struju platiti ,kako djecu obući… Više »

dali
Gost
dali

Znate kako, izgleda da je u zadnje vrijeme najbolje biti zaštićeni svedok jer će jedino tako uspjeti da preživi tako da će i ovaj slučaj možda biti na neki način priveden kraju ako neko propjeva isključivo radi lične sigurnosti i izlaska iz klupka koji je dugačak i koji nema kraja .

Jadranko
Gost
Jadranko

“Tada je crnogorskim bezbjednosnim službama rekao da ide u Beč turistički.”
Znaci sam je rekao ubici gde ide da se sakrije.

Player
Gost
Player

Austrijska policija nije kao nasa ili srpska. Nema tamo korumpiranih. Njima je otadzbina svetinja!

Zbunjena
Gost
Zbunjena

Njima su gradjani na prvom mjestu, a time i otadžbina

Bijela
Gost
Bijela

nema korumpiranih, oni nose bele rukavice

jovan-ivan
Gost
jovan-ivan

Ma ima tu nešto, naše službe ih puštaju a neke druge hapse a neke treće likvidiraju,nije tu nešto kako treba.

samo jedan
Gost
samo jedan

Samo policajski ograniceni um i jos mozda ima pojedinaca moze da spoji da je taj momak umijesan. Izgleda da su policajci pametni podjednako u svakoj zemlji.

Send this to a friend