Hronika

Ubistvo Šakovića i Jovanovića: Stigla dva sporazuma o priznanju krivice

Mjesto ubistva Šakovića i Jovanovića (Foto: CdM)

Suđenje optuženima za ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, koje se desilo u lokalu „Forum” u centru Podgorice u martu prošle godine, odgođeno je juče u Višem sudu na neodređeno vrijeme.

Kako je navela predsjednica specijalnog vijeća sudija Biljana Uskoković, specijalni tužilac Saša Čađenović poslao je dva sporazuma za priznanje krivice, koji su okrivljeni postigli sa tužilaštvom.

Uskoković je dodala da sud o sporazumima tek odlučivati, ali i da će se nakon toga izuzeti iz postupanja u ovom predmetu.

Prema navodima optužnice, kriminalnu grupu je predvodio Janko Vukadinović.

Član grupe postao je Marko Č. Jovanović koji je u bjekstvu, i on je optužen za dvostruko ubistvo. Njih dvojica su, prema optužnici, kao saizvršioci počinili krivično djelo teško ubistvo.

Kao članovi kriminalne organizacije, optuženi su Janko M. Vukadinović i njegov brat Predrag, Dragoljub B. Ćetković, Kristina Z. Brnović, Lidija V. Bulatović, Tomo M. Orović, Đurađ N. Lončar, Miloš Z. Božović, Smail B. Lekić, Arnel E. Mandić, Radoš R. Popović, Lazar R. Raičević, Balša M. Todorović, Željko V. Đukić, Drago B. Vukčević, Aleksandar Z. Dropo, Marko M. Rnković i Filip Z. Sekulić.

Send this to a friend