Hronika

Uhapšen Aleksandar Ljumović zbog sumnje da je član Bešovićeve grupe koja stoji iza ubistva Kruščića

Podgoričanin Aleksandar Ljumović uhapšen je zbog sumnje da je dio kriminalne grupe Filipa Bešovića koja, prema tvrdnjama policije, stoji iza ubistva Miodraga Kruščića.

<<<Mario Milošević osumnjičen da je ubio Migija Kruščića, a Filip Bešović da je ranio Oliveru Lakić<<<

Ljumović je, kako je saopšteno iz policije, uhapšen juče na Aerodromu Golubovci, nakon što je sletio međunarodnim letom na teritoriju Crne Gore.

Policija je od njega oduzela pet mobilnih telefona, od kojih dva za kriptovanu komunikaciju, skupocjeni sat Rolex, više SIM kartica inostranih operatera, platnih kartica, kao i određenu sumu novca.

“Svi pronađeni predmeti biće vještačeni u forenzičkom centru”, ističu u Upravi policije.

Crnogorska policija saopštila je ranije da je Podgoričanin Mario Milošević osumnjičen da je ubio Miodraga Migija Kruščića (49), te da je rasvijetlila pokušaj ubistva novinarke Vijesti Olivere Lakić. Radi se o istoj kriminalnoj organizaciji, koja se sumnjiči za oba krivična djela počinjena u Podgorci.

Sumnja se da je Filip Bešović organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici Mario Milošević (38), Goran Rakočević (34), Dejan Vukašinović (36), Luka Bulatović (22), Mijailo Stojanović (34) iz Podgorice, Filip Knežević (30), Marinko Rajković (28) i Sanja Božović (38) iz Cetinja, a koji su imali za cilj činjenje krivičnih djela, kriminalno udruživanje, teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i teška tjelesna povreda.

Kriminalističkom obradom policija je došla do saznanja da je direktni izvršilac ubistva Kruščića Mario Milošević, koga je do mjesta ubistva dovezao Goran Rakočević.

Nakon što je ubio Kruščića, njih dvojica su se, kako su kazali iz policije, odvezli do stana u Ulici 4. jula, gdje je Mario Milošević boravio do 23.maja 2018. godine, za koje vrijeme mu je Rakočević obezbjeđivao hranu.

“Milošević je napustio stan i otišao u Rožaje, dokle ga je vozilom “Renault Clio“ vozio Rakočević, dok su se Ljumović i Dejan Vukašinović kretali ispred njih, kako bi ih obavještavali o eventualnim nepredviđenim preprekama na putu. Nakon što su odvezli Miloševića do Rožaja, ostala troijca vratila u Podgoricu”, navode u Upravi policije.

Kruščić je ubijen 21. maja prošle godine u bašti lokala “Palata”, u podgoričkom naselju Stari aerodrom, a Olivera Lakić ranjena 8. maja 2018 godine, ispred zgrade u kojoj živi na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
sergej
Gost
sergej

pa sta sto ste nasli novac i rolex? veliku stvar se nasli, svaka cast na ovom otkricu , pronalazak godine!!!
Sto ne kazete sta povezuje Ljumovica i Besovica ?

Moze
Gost
Moze

Treba pitati Markovica kad ce Golubovic sa svojim klanom i inspektori iz specijalnog suda biti uhapseni , posto vecih namjestaca i kriminalaca od njih nema to zna cijela Crna Gora.9

vjecna da je
Gost
vjecna da je

mario kako rece ono dobar si bio sa migijem znali ste es dobro iz lokala…..pa sto ga ubi …..isto kao sto se otac vukotica iz kotora kleo u ostrog da su mu djeca postena a on bio u auto kad je pucano na zenu u kotor

Dragan
Gost
Dragan

Može li mi neko objasniti kakvi su to kriptovani telefoni, često se pominju. predpostavljam da su to telefoni koji se ne mogu prisluškivati, ali zar kriminalcima nije jasno da kada neko ima takav telefon odmah postaje sumljiv ne samo našoj policiji već svim policijama u čije države se ulazi. Ko proizvodi takve telefone i da li je to uopšte legalna… Više »

micasso
Gost
micasso

Pokušaću da ti pojasnim, iako nisam baš skroz stručan. Ne radi se samo o prisluškivanju, što je nemoguće kod ovih telefona, već se oni ne vide na mreži, nemoguće ih je pratiti, pa kad se desi da neko predje granicu i dodje u CG nelegalnim tokovima ne moze biti primijećen kao konektovan odnosno aktivan bez obzira koji broj i koju… Više »

Nikola
Gost
Nikola

To samo glupi kriminalci misle da je zaštićen, blekberi imaju i neke jeftine poput starih nokija, nebitno svi se slušaju i snima im se korišćenje neta kao i trenutna lokacija…

No name
Gost
No name

Dragane upravu si to su specijalni telefoni koji se ne mogu prisluškivati a Rusi ih najviše proizvode takvi telefoni se nemogu naći na slobodnoj prodaji već se nabavljaju na crno i preko veze obično kriminalnih grupa koriste ih isto obavještane organizacije takve telefone su imali i df-ovi organizatori 2016 prilikom pokušaja državnog udara..

Ljuma
Gost
Ljuma

I on je komisija visokog policijskog funkcionira,pokazale ga komisije,interesantno,,ovog funkcionira unaprijediti da vodi FBI ili ove ruske putinovi lavove,jer nastoj policiji sada zavide svi svjetski zvaničnici sto nemaju tako uspješnog inspektora.

Mark
Gost
Mark

Hahaaaa.To Ljuma ! Da nije dvojica a ne samo jedan.Ko zna koliko je tu spijuna u kvartu

Jovanka
Gost
Jovanka

Ima li iko u ovu Crnu Goru da je cist totalno kukala nam kuka?

Ljuma
Gost
Ljuma

Nema svi smo kriminlci,od kada dodjose ovi bosnjaci na vlast,osim bosnjaka svi ostali su kriminalci.

Nikola
Gost
Nikola

Vidim ne valjaju ti bošnjaci, aljbanci i srbi?

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Sada ocekujemo negativne komentare jer policija hapsi kriminalce 😁

Dana
Gost
Dana

Kako je.nase tuzilastvo efikasno.ovih dana …..ponosni smo u C.Gori

Moze
Gost
Moze

Jos ove iz Murije kriminalce da pohapse.

Send this to a friend