Hronika

Uhapšen Hajrudin Memović po nalogu SDT-a, sumnja se da pripada kriminalnom klanu

Hajrudin Memović, Foto: screenshot

Hajrudin Memović, svjedok saradnik u procesu protiv sarajevske grupe predvođene Zijadom Turkovićem, priveden je u Tivtu. Po saznanjima Portala RTCG, priveden je pod lažnim prezimenom kotorskom sudu za prekršaje. Nije imao dozvolu za privremeni boravak. Naknadno je provjerama utvrđen njegov identitet.

Prema policijskim izvorima, Memović se smatra bliskim jednom crnogorskom kriminalnom klanu. Nakon što je kažnjen 40 eura zbog neprijavljenog boravka, Memović je uhapšen, po nalogu Specijalnog tužilaštva, zbog sumnje da pripada jednom crnogorskom kriminalnom klanu.

Podsjetimo, Memović je bio svjedok saradnik u slučaju Zijada Turkovića, koji je osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora od 40 godina.

Vijeće Apelacionog odjeljenja suda BiH je sredinom aprila 2015. izreklo je Turkoviću presudu, kao i njegovim saradnicima, i zajedno su dobili 95 godina kazne. U julu iste godine je potvrđena još jedna optužnica za Turkovića, i to za krivično djelo napada na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca.

Turković je proglašen krivim za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima neovlašćeni promet opojnim drogama, razbojništvo, pokušaj ubistva, izazivanje opšte opasnosti, neovlašćšeni promet oružjem, pripremanje krivičnog djela ubistva, iznuda i pranje novca.

5

avatar
1000
1
4
0
 
5
Mico zabrdje🇲🇪SkajOnajkojiznajankoPoslednjikrug
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Poslednjikrug
Gost
Poslednjikrug

Ovo su oni što su ih krili na CT u manastir, naoruzane dovedene iz BH.Zna se čiji su zna li Dritan pitajte ga.

janko
Gost
janko

Hajrydin memovic branio manastir😂😂😂😂 sizofrenija ..hajrudin izdao zijada, u procesu a cudo nijedan Srbin sto je radio sa Njim nije htio zanimljivo🤔🤔😂

Skaj
Gost
Skaj

Neke osobe za novac su spremne na sve .

Mico zabrdje🇲🇪
Gost
Mico zabrdje🇲🇪

Vidjeli smo novac oruzje i ikone srpske crkve ispred naseg manastira na Cetinju !!!

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Ti očito imaš neka posebna saznanja o svemu tome.Brzo ćeš ti kod SDT da mu to bliže objasniš,čim ovo pročita što si napisao.

Send this to a friend