Hronika

Uhapšen i 19. član grupe Janka Vukadinovića

A. D. (17) uhapšenje po nalogu Specijalnog tužilaštva zbog sumnje da je dio kriminalne organizacije na čijem su čelu Janko Vukadinović i nepoznata osoba.

Osumnjičeni A. D. je salušan kod tužioca, gdje se branio ćutanjem. Optužnicom se A. D. tereti za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Istražitelji sumnjaju da je za Vukadinovića čuvao oružje i eksplozivne materije i predavao ih drugim osumnjičenima pri izvršenju krivičnog djela i pružao logistiku.

Kod maloljetnika je pronađen eksploziv velike razorne moći. Oduzeto je skoro pola kilograma eksploziva, štapin i detonatorske kapisle. Optužnicom se za stvaranje kriminalne organizacije tereti 19 osoba, od kojih su neki na slobodi, nakon potpisivanja sporazuma o priznanju krivice.

Kriminalna grupa, prema navodima istražitelja, nastala je krajem prošle godine, kada je Janko Vukadinović izašao iz zatvora. On je u ZIKS-u izdržavao kaznu zbog podmetanja bombe ispred vrata stana tadašnjeg šefa barske policije Miloša Radulovića. Vukadinoviću se na teret stavljaju četiri krivična djela, dok je njegov sugrađanin Marko Jovanović označen kao direktni počinilac dvostrukog ubistva u centru Podgorice 29. marta.

Tada je likvidiran Miloš Šaković i slučajna žrtva Radivoje Jovanović.

Ostalih 17 osumnjičenih se terete, između ostalog, za stvaranje kriminalne organizacije, ali ne i za učešće u ubistvu. Mjerama tajnog nadzora istražitelji su utvrdili da je osumnjičeni Janko Vukadinović davao instrukcije članovima kriminalne organizacije, po kojima su oni postupali.On je, kako se navodi u aktu Tužilaštva, znao da je Jovanović izvršio krivično djelo ubistvo, pa je potom pokušao da uklonio tragove iz vozila i da prikrije da je povezan sa zločinom.

Između ostalog, Janko Vukadinović tereti se i za još jedno krivično djelo da je davao instrukcije Marku Rnkoviću kako da otme hrvatskog državljanina. Rnković je, prema rezultatima iz istrage, na to pristao uz novčanu nadoknadu.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva, devetnaest osoba su članovi kriminalne organizacije i svi su, kako istražitelji vjeruju, imali jasne i podijeljene uloge.

Optužnicom su obuhvaćeni odbjegli Marko Jovanović, koji je prema prikupljenim dokazima direktni izvršilac likvidacije Šakovića i Jovanovića, braća Janko i Predrag Vukadinović, Dragoljub Ćetković,Kristina Brnović, Lidija Bulatović, Tomo Orović, Đurađ Lončar, Miloš Božović, Smail Lekić, Arnel Mandić, Radoš Popović, Lazar Raičević, Balša Todorović, Željko Đukić, Drago Vukčević, maloljetni A. D., Marko Rnković i Filip Sekulić. Grupa se tereti za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izazivanje opšte opasnosti i razbojništvo. Janku Vukadinoviću se na teret stavlja da je stvorio kriminalnu organizaciju. Isto krivično djelo stavlja se na teret i Lidiji Bulatović, Đurađu Lončaru, Predragu Vukadinoviću i Dragoljubu Ćetkoviću, ali se njih četvoro ne terete i za učešće u ubistvu.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Evo ja
Gost
Evo ja

E vala ga presraste. 19 toro ucestvovalo. A oni kada su napali Vladu a ne jednog covjeka.

Debo
Gost
Debo

Procitaj tekst prvo. Ne terete se svi za ubistvo.

Evo ja
Gost
Evo ja

Uh “Debo” filozofe ne mozgaj puno. ” Nije g.vno ne se pa p.sra. ” Iskljuci se da te zamolim evo nam dosta lazi i filozofije od ovih iz DPS jos treba i po portalima da nam je ti prosipas.

RS3
Gost
RS3

,,Evo ti,,meni npr.smetaju ovi sto razrušiše Podgoricu,zablokiraše pola C.G,imahu krvavi naum,prosipaju primitivizam,nasilje,fašizam.Nazivaju nas kopiladima,kunu,anatemišu.Ne kažem da je DPS cvijeće,naprotiv,ali ih ove posrbice,održavaju na vlasti

Debo
Gost
Debo

Nije mi cilj bio da te nasjekiram toliko, izvini 🙂

Send this to a friend