Hronika

Uhapšen Nikola Ivović, osumnjičen za ubistvo Stefana Šarovića

Policajci MUP-a Republike Srpske uhapsili su danas na Palama Kotoranina Nikolu Ivovića (30) za kojim je raspisana međunarodna potjernica za ubistvo Stefana Šarovića juna 2019. godine u Crnoj Gori, saopšteno je iz Uprave policije.

“Ivović se potražuje po crnogorskoj međunarodnoj potjernici zbog obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku pred Višim sudom u Podgorici jer se sumnja da je 6. juna 2019. godine Đenovićima u Herceg Novom zajedno sa Dušanom Šiljom ubio Šarovića. Odmah po raspisivanju međunarodne potjernice radi lociranja Ivovića je otpočeta ciljana potraga kodnog naziva “Foča” koju je sprovodio Sektor kriminalističke policije – Odsjek za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL-EUROPOL-SIRENE”, navode iz Uprave policije.

Prilikom hapšenja kod Ivovića su pronađena dokumenta Slovenije za koje postoje sumnja da su falsifikovana, kao i manja količina marihuane.

“Napominjemo da su u prethodnom periodu, tačnije 26. juna 2019. godine na području PU Istočno Sarajevo, policijski službenici UOTK uhapsili Šilj Dušana, opština Istočna Ilidža, zbog postojanja osnova sumnje da je sa Ivović Nikolom u Herceg Novom ubio Šarović Stefana”, saopštila je ranije policija Republike Srpske.

Šiljo ranije nije mogao biti izručen crnogorskim organima zbog postupaka koji se vode protiv njega u Bosni i Hercegovini zbog više lakših krivičnih djela.

Nakon kriminalističke obrade koje će biti izvršene u prostorijama Uprave za organizovani i teški u Banjaluci, Ivović će biti predat u nadležnost Tuzilaštva BiH i Suda BiH radi ekstradicije za Crnu Goru.

Novljanin Stefan Šarović je ubijen 6. juna 2019, oko 15.20, kod vile “Akacija” u Đenovićima. U njega je tada ispaljeno šest hitaca.

Brojni mediji su nakon likvidacije prenijeli da se Šarović u policijskim evidencijama vodi kao bezbjednosno interesantna osoba, te da je u bliskim odnosima sa kavačkim klanom iz Kotora.

Prema saznanjima policije, Šarović i osumnjičeni bili su povezivani sa prodajom narkotika.

Tragajući za osumnjičenima, istražitelji su došli do sumnji da je Ivović pobjegao u Foču, gdje je našao pomoć u skrivanju. O tome su obavijestili kolege iz BiH i RS, koje su se uključile u potragu.

Osumnjičeni Ivović od ranije je poznat policiji. On je hapšen u Bijelom Polju i Beogradu zbog šverca droge i osuđivan je zbog tog krivičnog djela.

10

avatar
1000
8
2
0
 
10
hanaMikimali pod banduSlavko zrikaviEnigma
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miki
Gost
Miki

Mislite republika shumska??

mali pod bandu
Gost
mali pod bandu

Oce li i drugare kamatase da pohvataju !!! eno ih od kumbora do kamenara operisu po citav dan.

hana
Gost
hana

Kamatasa ima svuda. Sto su gori oni od banaka? Pusti ljude snalaze se.

Enigma
Gost
Enigma

Udri Milicijooooo👮‍♂️👮‍♂️👮‍♂️

hana
Gost
hana

Sad ce trunut u zatvor.. droga cuda cini

Slavko zrikavi
Gost
Slavko zrikavi

Ovaj će brzo vanka,srediće to rodjak,svi znaju koji

Jhhhh
Gost
Jhhhh

Uhapsite i Bigovice

Krsto
Gost
Krsto

Eno ga lezi i vice NE DAMO SVETINJE

Mrgud
Gost
Mrgud

Što više ovakvih slika. Mačo krimosi ližu patos.

Nope
Gost
Nope

Sad ce i ovaj da kaze da je priznao pod pritiskom i batinama.

Send this to a friend