Hronika

Uhapšen Podgoričanin, oduzeta dva golfa ukradena u Srbiji

Ilustracija

Podgoričanin M.K. (31) uhapšen je zbog sumnje da je pomogao počiniocu nakon počinjenog krivičnog djela, saopštila je policija.

“Kolašinska policija je juče oko 00.45 časova, zaustavila vozilo marke “VW Polo” podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.K. (31) iz Podgorice. Dok je trajala ova kontrola pored policijske patrole su velikom brzinom iz pravca Mojkovca prošla dva vozila marke “VW Golf V”, od kojih je prvobilo podgoričkih registarskihu oznaku, a drugo vozilo je imalo njemačke registarske oznake. Policija je pokušala da zaustavi ova dva vozila koja su se velikom brzinom udaljila u pravcu Podgorice2, saopšteno je iz Uprave policije.

Ubrzo je otkriveno da je jedno od ta dva vozila potom izazvalo saobraćajnu nezgodu, prilikom koje se osoba koja je njim upravljala pobjegla sa lica mjesta sa takođe tada nepoznatom osobom koja je upravljala vozilom marke “VW Polo”, a za koje je kasnije ustanovljeno da je to bio M.K. koga je prethodno policija kontrolisala.

“M.K. je kasnije, na povratku iz Podgorice, zaustavljen na mjestu saobraćajne nezgode i zadržan do dolaska službenika kriminalističke policije OB Kolašin. Drugo vozilo je ostavljeno u mjestu Lugovi, u blizini magistralnog puta i na njemu su se nalazile registarske oznake od vozila marke “Zastava 101 Komfort”, čija je registracija istekla 2014. godine. Provjerama preko NCB Interpol Podgorica ustanovljeno je da za dva vozila marke “VW Golf V” traga NCB Interpol Beograd. Vozila su nestala u Novom Pazaru 5. septembra 2018. godine. Oba vozila su predmet krivičnog djela teška krađa na teritoriji Repubile Srbije, a na oba vozila su kasnije postavljene registarske oznake od drugih vozila”, navode u policiji.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu koji je naložio da se sva tri vozila, dva koja se potražuju i vozillo marke “VW Polo” kojim je upravljao M.K, dovedu na parking prostor OB Kolašin i da se uradi kriminalističko-tehnički pregled ovih vozila i izuzimanje tragova iz njih. Tragovi će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

“Takođe, po nalogu državnog tužioca M.K. je uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden tom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da
je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Nakon saslušanja državni tužilac je donio rješenje o zadržavanju M.K. dok se privede nadležnom sudiji za istragu. Policija traga za dvije osobe koja su upravljala vozilima “VW Golf V”, koja su ukradena u Srbiji”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend