Hronika

Uhapšen zbog sumnje da je prevario službenike Poreske uprave

Ilustracija

Podgorička policija rasvijetlila je dva krivična djela – prevaru i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, te je zbog sumnje da su ih počinili jednu osobu uhapsila, a protiv dvije podnijela krivične prijave.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, M.V. iz Podgorice uhapšen je zbog sumnje da je počinio prevaru, kada je, 10. aprila ove godine, dovodeći u zabludu službenike Poreske uprave – Centralnog registra privrednih subjekata, na osnovu falisifkovane dokumentacije obavio statusne promjene u kompaniji Multimat.

“Potom je, sumnja se, na osnovu donesenog rješenja, 12. aprila promijenio kartone deponovanih potpisa kod Prve banke i sa poslovnog računa navedene firme podigao 2.400 eura i tako za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist”, naveli su u policiji.

Osim toga, policija je podnijela krivičnu prijavu protiv G.A. (24) iz Podgorice i Dž.G. (51) iz Kosova, nastanjenog u Podgorici, zbog sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

“Sumnja se da su 31. jula 2018. godine prijavili policiji da se u Podgorici dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su oni učestvovali. Tom prilikom su na licu mjesta, sumnja se, lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu službenike Uprave policije da na osnovu navedenog sačine zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode. Na osnovu tako sačinjenog zapisnika osumnjičeni su pokušali da naplate štetu od osiguravajućeg društva u iznosu od 30.362 eura”, saopštili su iz Uprave policije.

Send this to a friend