Hronika

Uhapšene dvije osobe kod kojih je pronađen amfetamin

Policija je u Herceg Novom lišila slobode dvije osobe kod kojih je pronađena opojna droga amfetamin, saopšteno je iz Uprave policije.

“Proaktivnim djelovanjem u cilju suzbijanja ulične prodaje narkotika, a po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, policija je izvršila pretres stana koji koristi M.S. (21) sa Cetinja, sa boravkom u Herceg Novom”, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge amfetamin težine sedam grama, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i pištolj Rr-51 POLICE kalibra 7,65 mm sa pet komada municije za ovo oružje.

“M.S. se na teret stavlja krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i on je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, piše u saopštenju UP.

Iz Uprave policije je saopšteno da su u Herceg Novom izvršili i pretres stana i drugih prostorija koje koristi A.G. (41) iz Podgorice, sa boravkom u Herceg Novom. Pretresom je pronađeno 24 grama opojne droge amfetamin.

“Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga A.G. je lišen slobode i sproveden postupajućem tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost”, navodi se u saopštenju.

Send this to a friend