Hronika

Uhapšene dvije osobe osumnjičene za napad na vojnike i policajca

Ilustracija

Nikšićka policija uhapsila je G.N. (40) i Ž.T. (28) zbog sumnje da su napali dva pripadnika Vojske Crne Gore i jednog policajca.

<<<Šta je pozadina napada na vojnika zbog kojeg Knežević traži saslušanje i smjenu Sekulovića<<<

“Policijski službenici su 8. aprila na kontrolnom punktu u mjestu Bogetići licima koja su se uputila ka izlazu iz grada, kontrolisali potvrde izdate od strane poslodavca, kao i rješenja o radnom odnosu ili ugovor o radu, gdje je od strane lica koja nijesu ispunjavala propisane uslove i koja nijesu imala navedena dokumenta organizovana blokada magistralnog puta Nikšić – Podgorica”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Tada je službeni autobus koji je prevozio pripadnike Vojske Crne Gore, koji su se vraćali sa radnog angažovanja iz Podgorice u Nikšić, zbog blokade pomenute saobraćajnice, zaustavio se u mjestu Bogetići.

“Nedugo zatim došlo je do incindenta u kojem su lakše povrijeđena dva pripadnika Vojske Crne Gore i jedan policijski službenik koji je pokušao spriječiti incindent, dok su dalji sukob spriječili policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić”, ističe se u saopštenju.

Policija je u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću preduzela niz mjera i radnji.

Juče je identifikovan G.N. (40) iz Nikšića koji se sumnjiču da je napao dva pripadnika Vojske Crne Gore zbog čega je uhapšen i uz krivičnu prijavu biće sproveden tužiocu na dalju nadležnost.

“Identifikovano je još jedna osoba koja je učestvovala u ovom događaju Ž.T. (28) iz Nikšića i on je uhapšen zbog sumnje da je napao policajca koji ej bio na dužnosti”, napominju u Upravi policije.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su video dokumentovali blokadu saobraćajnice u mjestu Bogetići koju su organizovala okupljena lica, a koja se dogodila 8. i 9. aprila, te i sve incidentne situacije registrovane navedenih dana.

O događajima je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću radi utvrđivanja da li u radnjama kako organizatora, tako i učesnika blokade, te i aktera incidenta ometanja kretanja službenog vozila u kojem su se nalazile štićene ličnosti, ima elemenata krivične ili prekršajne odgovornosti o čemu će javnost biti blagovremeno i objektivno informisana.

Takođe, policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u cilju identifikacije i procesuiranja izvršilaca prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, gdje je već procesuiran veći broj lica koji su ometali policijske službenike u vršenju službenih poslova i nijesu postupali po njihovim naređenjima.

12

avatar
1000
10
2
0
 
12
FranjoĐukaĐurovićaršiniMarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Đurović
Gost
Đurović

Kako to ove patriJote napale svoje NATO soldate, ništa mi nije jasno.

aršini
Gost
aršini

Je li ko procesuiran sa skupa u Nikšiću ili su oni zaštićeni i mogu da rade šta god hoće ?

Marko
Gost
Marko

Što.će vojska preduzeti povodom ponašanja svoga zaposlenika?Njegovo ponašanje sigurno nije profesionalno.

CetinjeSvetinje
Gost
CetinjeSvetinje

A sto ne uhapsiste vozaca Vladinog Automobila , koji je pokosio Pjesake ???

Đuka
Gost
Đuka

Uhapsiti dva ugursuza koja su skočila na službeno vozilo štićene ličnosti. Da je ko skočio na majbah, obezbjeđenje Znojavog bi ga pucalo. Skoči na vozilo Bajdena ili Merkelove, patriJoto, pa da vidiš šta bi od tebe ostalo.

Tvrd orah
Gost
Tvrd orah

Ministarstvo odbrane da sankcionise vojnika koji izaziva nerede podizanjem tri prsta

Ateista
Gost
Ateista

Momku ste isti čas dali otkaz uz nečasno otpustanje iz vojske a ove sa tri prsta nikome nista dvostruki aršini po nalogu vlade ne bilo je

Putnik
Gost
Putnik

Da vidimo snimak.

Beo87
Gost
Beo87

Dobro, ali vojnik koji dize tri prsta i provocira narod nece snositi nikakve posledice u sluzbi? Nek digne dva i velica Crnu Goru u npr. vojsci Srbije pa da vidite kako bi brzo izgubio posao.

Franjo
Gost
Franjo

Nije to narod nego 20 bitangi komitskih, koji provociraju vojsku i policiju. U svim zemljama na planeti svi bi izvadili pendreke i raščerali tu rulju, nego je ova vlada najtolerantnija na svijetu pa paščad osilila.

Žorž
Gost
Žorž

Sramota🇲🇪🇲🇪

Petar
Gost
Petar

E tako, trebaju svi za ovakve stvari u zatvor.

Send this to a friend