Hronika

Uhapšeni za milionski šverc pušten nakon nekoliko sati

Foto: Uprava policije i Uprava carina

Nakon saslušanja kod specijalnog tužioca Nikola Bubanja, koji je uhapšen zbog sumnje da je povezan sa milionskim švercom cigareta, juče je pušten na slobodu. Kako Dan saznaje, Bubanja nema veze sa ovim slučajem i uhapšen je greškom, odnosno, kako je rečeno ovom listu, spletom okolnosti.

<<<U Podgorici zaplijenjene cigarete vrijedne preko milion eura, uhapšene dvije osobe<<<

Podnijeta je krivična prijava protiv crnogorskog državljanina A.K., za kog se osnovano sumnja da je jedan od organizatora ove kriminalne grupe, a istraga bi trebalo da utvrd i ko su ostali osumnjičeni organizatori. Istraga je u toku i pod oznakom tajnosti je.

Na fotografijama Uprave policije jasno se vidi da su zaplijenjene cigarete “mac” koje se proizvode, kako su mediji pisali ranije, u Duvanskom kombinatu Podgorica, i da ih arapski vlasnik fabrike proizvodi i u državama širom svijeta gdje ima proizvodne pogone.

Takođe, nisu namijenjene za prodaju na crnogorskom tržištu, već za izvoz. Javnosti je takođe poznato i da je pomenute cigarete bilo moguće naći i na crnogorskom crnom tržištu.

“Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u saradnji sa službenicima Uprave carina, a postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, 8. avgusta 2020. godine realizovali akciju kodnog naziva Arka. Ovom akcijom je prekinut lanac krijumčarenja cigareta. U Podgorici je zaplijenjeno teretno motorno vozilo sa priključnim vozilom bjelopoljskih registarskih oznaka na čijem utovarnom dijelu su se nalazila 1.243 paketa inostranih cigareta bez akciznih markica”, saopštila je ranije policija.

Istog dana od strane službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije uhapšeni su S.B. i N.B., crnogorski državljani, za koje se osnovano sumnja da su bili dio organizovane kriminalne grupe koja je na organizovan način uzela ispod carinskog nadzora inostrane cigarete bez akciznih markica iz skladišta Slobodne zone Luke Bar. Oni su uz krivičnu prijavu 9. avgusta 2020. godine predata Specijalnom državnom tužilaštvu. Krivičnom prijavom je obuhvaćen još jedan crnogorski državljanin A.K., za kog se osnovano sumnja da je jedan od organizatora ove kriminalne grupe.

“Procijenjena vrijednost oduzetih cigareta koje su namijenjene sivom tržištu Crne Gore, kao i daljem krijumčarenju u zapadnoevropske zemlje iznosi preko milion eura”, saopšteno je 10. avgusta iz Uprave policije.

Kroz navedenu akciju nastaviće se aktivnosti u narednom periodu s ciljem identifikovanja i procesuiranja svih lica članova organizacije koja se bavi krijumčarenjem cigareta.

15

avatar
1000
13
2
0
 
15
cg mneSo & TEKILAKPJZiva istinaBata Cuce
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
cg mne
Gost
cg mne

greske se desavaju, eee blago nama

KPJ
Gost
KPJ

Tako to rade
Jake drzave

Ziva istina
Gost
Ziva istina

Epilog:Vracaju se cigarete Arapinu i placa mu se za povredu ugleda.Ministarstvo pohvaljuje svoje sluzbenike i dodjeljuje im ordenje.

Bata Cuce
Gost
Bata Cuce

Zna li im se gazda ili se izviđa.

Slavko
Gost
Slavko

Hoce li biti svecana konferencija za novinare povodom jos jedne sklapavo odradjene akcije u nizu?

Nenad
Gost
Nenad

A kako je u Srbiji..nikad vise 1918..e moj narode crnogorski kako si glup

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

ovo je išlo za srbiju nešo dobri

Prc CG
Gost
Prc CG

Hahahahahahahaha

Elysium
Gost
Elysium

Zato kad na ulici uhvate nekoga sa dvije paklice onda nema greske…

Cetinje
Gost
Cetinje

Kod nas je prva greska nepismeni policijski sluzbenici,a kompletna greska na drzavnom nivou je KORUMPIRANO tuzilastvo i sudije sve zajedno sa advokatima “janicarima”,e to je stvarnos u nasoj drzavi Crnoj Gori jer se kod nas “koplja lome”na sirotinju i sitnice “blago nama s njima”.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Neko ostavio kamion pun cigareta na sred ulice i niko ne zna ciji je..hahas…nije tacno da cigarete imaju milionsku vrijednost…

qqq
Gost
qqq

Nista cudno od nase policije. Vjerovatno prave i nece naci, kao po obicaju.

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Bić sve ovo da je jedna velika greška u nizu drugih grešaka kada su u pitanju milionski iznosi šverca cigareta,ali zato je za ponos da nema greške kada su u pitanju par paklica cigareta u malim znosima.

Komite Sjever
Gost
Komite Sjever

Dal će se išta promjeniti kod nas .

Bokez
Gost
Bokez

Mi smo trpljeli i kralja Nikolu i ko zna koliko bi jos fa ga srbi ne zeznuse a ne necemo ove danas. Ko god da dodje bio bi isti jednostavno mi smo lopovski narod. A naro bira vlast

Send this to a friend