Hronika

Uhapšeno 11 osoba zbog sumnje da su krijumčarili migrante

Migranti

Crnogorska policija razbila je organizovanu kriminalnu grupu koja je krijumčarila migrante preko više država i uhapsila 11 osoba kojima je Specijalno državno tužilaštvo odredilo pritvor od 72 sata.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u akciji kodnog naziva “Azil” policija traga za još dvije osobe koje su krijumčarile migrante preko Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu ka zemljama Evropske unije.

Uhapšeni su Mohamed Alatabi (27), strani državljanin koji je boravio u Prihvatilištu za strance, kao i Nikšićani Vladan Stanišić (20), Miloš Stanišić (18), Filip Mijajlović (26), Boban Popović (23), Bogdan Lučić (20), Stefan Durutović (20), Lazar Radulović (25), Mihailo Vukićević (22), Sara Dubljević (23) i Marija Krivokapić (20), a traga se za F.N. i M.K. iz Nikšića.

“Ova kriminalna grupa imala je dakle dva organizatora i 11 članova. Krivična prijava podnijeta je protiv svih 13 osoba”, saopšteno je iz Uprave policije.

Ova organizovana kriminalna grupa djelovala je tako što je omogućavala ilegalan prelazak granice migrantima na ruti Albanija – Crna Gora – Bosna i Hrecegovina i dalje ka zemljama Evropske unije u toku 2019. godine i na taj način prokrijumčarila više grupa koje su brojale od pet do 10 osoba.

“Na osnovu sprovedenih policijskih aktivnosti sumnja se da je modus krijumčarenja migranata preko teritorije više država podrazumijevao aspekte međunarodnog djelovanja organizatora ove OKG, koja je prvo sa migrantima koji su imali namjeru da dođu do EU dogovarala njihov dolazak iz Albanije do granice sa Crnom Gorom, gdje su oni ilegalno ulazili u našu državu koristeći nepristupačne terene a potom se prijavljivali nadležnoj Direkciji MUP-a kao tražioci azila, nakon čega su, ne čekajući da se riješe njihovi zahtjevi, u organizaciji ove OKG putovali taksi i rent a car vozilima do granice sa Bosnom i Heregovinom koju su na isti opisani način takođe ilegalno prelazili u namjeri da se domognu država Evropske unije”, objašnjavaju u Upravi policije.

S.Đ.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
REALNO
Gost
REALNO

Lijepa neka omladina blago im familijama za ovakav ponos i diku,a ove dvije mlade blago domu koji zaobiđu

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Lijeni Niksicani, mrzno im je i drogu nositi, azilanti im dar sa neba.

Svetlana
Gost
Svetlana

A sto ovu dvojicu sa inicijalima stite?Neka i njihova imena objave

BIG
Gost
BIG

Odlicno.Svaka cast policiji.

Odani
Gost
Odani

Za sta im svaka cast sto ne hapse ove iz drzave sto rade sa Bijelim, zutim i dyvanom no su pohapsili ljude koji migrante prevoze da nam nebi silovali i krali po Crnoj Gori

Nikoleta
Gost
Nikoleta

1. Sa cim ti radis, ko ti je od navedenih konkurencija?
2. Kome si odan? (znam vec, pitam reda radi)

Sefket
Gost
Sefket

Niskicani su poznati po egzoticnim zanimanjima.Cusss

neko
Gost
neko

svaka cast za momke! Kad vec drzava nece da ih zaposli, hoce oni sami sebi da pomognu

Zone9
Gost
Zone9

Ako su uh izvezli – za orden su

mojsilović
Gost
mojsilović

Sviđa mi se ovaj podmladak niti kradu niti diluju drogu đeci. Mladi su i perspektivni i želim im svaki uspjeh. Njima će ovi migranti biti zahvalni i sjećaće ih se sa nostalgijom iz zemalja Evropske Unije a vi mrzitelji nikšićana čekajte da Vas Milo uvede u EU.

FENIKS_MNE
Gost
FENIKS_MNE

E, jadove, ti da savjetujes omladinu. Zo su ovi tvoji, to je sigurno.

samo jako
Gost
samo jako

velika nezaposlenost i muka…nema socijalno…snalaze se djeca kako znaju

boki
Gost
boki

Ko može nešto ovako nečasno i prljavo da radi bez nikšićani…

Jovan
Gost
Jovan

A bolje ovako no da ih zadrzimo u CG i jos djeca zarade.

dajka
Gost
dajka

da zarade na tudjoj muci….

C vitamin
Gost
C vitamin

I podrebrice!

Send this to a friend