Hronika

Uhapšeno devet osoba, osumnjičeni da su utajili oko 1,2 miliona eura poreza

Ilustracija

Specijalno policijsko odjeljenje je po nalogu SDT-a u nastavku akcije Vardar, uhapsilo devet osoba, jer su kako se sumnja utajili 1,2 miliona eura poreza, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšeni su L.M. (60), D.R. (39), E.R. (44), A.D. (30), M.A. (57), D.R. (39), M.D. (46), G.D. (35) i M.Đ. (59), koji su kao ovlašćena lica i angažovani posrednici za farme “Ibograd” „DIL Commerce, „Benny P” Doo, „AM Siga” , „Bečići Properties”  i „Zeta Beton Group” počinili utaju poreza i stvaranje kriminalne organizacije.

“Oni su, kako se sumnja,  koristili poslovne strukture firmi izvlačili dobit stečenu poslovanjem preduzeća na osnovu fiktivno prikazanih poslovnih odnosa i fiktivno prikazanih troškova, koja se vlasnicima preduzeća vraćala u gotovini, čime su oštetitili državnom budžetu Crne Gore za 1.202.824 eura”, navode iz policije.

Preduzeća su koristili za izvlačenje gotovine, tako što su prema unaprijed utvrđenom planu, pokretali srečajne postpuke, a nakon njihovog okončanja osnivali su nove firme koje su korisitli u iste svrhe.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorka🌷
Gost
Crnogorka🌷

Hoće li ikada u ovoj našoj lijepoj CG dobri ljudi konačno postati većina a ovakvim “dno dna” likovima Spuž se napuniti ???!!!

Stari
Gost
Stari

Priznace i pustice ih

Denis
Gost
Denis

Zašto samo inicijali,dajte puno ime i prezime da znamo ko krade naše pare

Zmaj od Sipova
Gost
Zmaj od Sipova

Da nije medju njima i onaj sto je drzao Kings?

BOKA KO
Gost
BOKA KO

Boze dragi koji milioni se valjaju a kad za dijete treba za lijecenje pokupiti par hiljada onda se narod budi.Probudicemo se izgleda ali nista ne osta

Momir
Gost
Momir

Druze svako svoje dijete lijeci svojim novcem! Niđe na ovaj bijeli svijet nema da drzava, zdrastveno osiguranje, burzoazija, snosi troskove lijecenja ni djece, ni starih, ni mladih, ni nikog drugog, na klinikama po svijetu, i da za to izdvajaju desetine, stotine hiljada eura. Imas film sa denzelom vasingtonom u kojem on otima doktora da bi mu spasio dijete. Tako da… Više »

Send this to a friend