Hronika

Ukidaju se radna mjesta Lazovića, Bakovića, Đurovića…

Predlogom pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Uprave policije koja će biti dostavljena Vladi na razmatranje i usvajanje, prema saznanjima Dnevnih novina, predviđeno je da umjesto dosadašnjih osam pomoćnika direktora, bude svega četiri.

Novom sistematizacijom, koja je očigledno sastavljena mnogo prije dolaska Zorana Brđanina na mjesto prvog čovjeka policije, moći će se legalno smijeniti svi rukovodioci koji ne odgovaraju novoj vlasti i dovesti osobe koje će biti njima lojalne.

Naime, sistematizacijom su, umjesto dosadašnjih osam, previđena četiri sektora policije i to Sektor kriminalističke policije, u čijem sklopu će biti Odjeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala i Sektor za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, zatim Sektor opšte nadležnosti u sklopu kojeg će biti i granična policija, kao i Sektor za obezbjeđenje ličnosti i objekata i Sektor specijalne policije.

Time će Enis Baković, Zoran Lazović, Dejan Đurović, Drago Spičanović, Dragan Blagojević, Zoran Tomčić ostati neraspoređeni.

Takođe, novina u organizaciji policije je i ta da su planirana četiri regionalna centra granične policije, umjesto dosadašnja tri, tako da ćemo sada pored Regionalnog centra granične policije “Centar”,”Sjever” i “Jug” imati i Regionalni centar “Zapad” koji će obuhvatati granicu prema BiH.

Zakon nalaže da uži kabinet Vlade raspravlja i usvaja tu sistematizaciju koja se po pravilu radi barem pola godine, ali je ova urađena u rekordnom roku od svega pet, šest dana. Razlog za žurbu je, naravno, smjena svih dosadašnjih pomoćnika u Upravi policije, među kojima je najveći pik nove vlasti na Lazovića i Bakovića i to prije izbora u Nikšiću. Takođe, iz istog razloga nova vlada zahtijevala je smjenu načelnika CB Nikšić, što je i urađeno ekspresno prekjuče.

Prema saznanjima DN, Brđanin će nastaviti da smjenjuje načelnike policije po gradovima. Tako da će nakon Nikšića, na red doći navodno Bar, pa Herceg Novi.

Podsjećamo da je Brđanin prošle sedmice, nekoliko sati nakon postavljanja na čelo policije, ponudio pomoćnicima da sami podnesu ostavke, što su oni odbili. Odmah nakon toga iz fioke je izvađena već unaprijed pripremljena nova sistemazacija u Upravi policije kojom je predviđeno spajanje većine sektora, čime bi rukovodioci tih sektora ostali bez funkcije i bili neraspoređeni.

Prošle sedmice Brđanin je zvanično imenovan za vršioca dužnosti direktora Uprave policije i tu funkciju će obavljati dok skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu ne dostavi mišljenje Vladi. To mišljenje nije obavezujuće, ali se prilikom imenovanja uzima u obzir i mora ga biti.

Iz DF su ranije saopštili da neće dati pozitivno mišljenje, a i lider Socijalističke narodne partije Vladimir Joković je najavio da će njegova stranka u Skupštini biti uzdržana po tom pitanju.

30

avatar
1000
27
3
0
 
29
ellevatorOrli-banStojserDaheUps
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ellevator
Gost
ellevator

ko no rece da je dritan uhapsio bivseg predsjednika barselone

Orli-ban
Gost
Orli-ban

Svima po sat sa posvetom i otkaz… pardon imaju satove…

Stojser
Gost
Stojser

Vrijeme je vise

Dahe
Gost
Dahe

Ne smiju ostati nerasporedjeni, treba ih rasporediti u Spuz ali s one strane brave

Ups
Gost
Ups

Ma ukinuta su sva radna mjesta gdje su nam bili pravi stručnjaci! Sad imamo kvazi državu punu eksperata sa nimalo znanja, stručnosti, sve bez morala i ljudskosti!

SRK
Gost
SRK

Podrška za Zorana Lazovića !!!

Slavko
Gost
Slavko

Neka od ovih imena treba da budu na listi “10 najtraženijih”.

Bozidar
Gost
Bozidar

Ajde hvala bogunešto se ipak kreće !

Animus
Gost
Animus

Previse je glasaca zaposlenih na grbaci drzave, bar 50% je prekobrojno u drzavnim institucijama i firmama. To ne znaci da su ovi prosli bili lopovi a ovi sad posteni…isti su!

Urke
Gost
Urke

Jao suze ne mogu izbrisati zbog ovoga

S'ćoška
Gost
S'ćoška

E da to zavisi od Mila “ne bi on potpisao”…

mirko
Gost
mirko

evo sad mi rece ovaj drug sto mu je slucaj namjestio prihvatice ga kod njega u ZIKS pa ga kod njega rasporedite u sobu.

Koča
Gost
Koča

A sad adioo vala dosta ste bili sto kaze katnic ”najboli policaaaji ” Balkana e zamisli izjavu 100 ljudi ubijeno ne zna se ko je’ novinarku Lakic ranit i tobos otkri Bakovic sve sjutra nista od toga go home

Ilinois
Gost
Ilinois

A ovi što su bili do sad, kao da nijesu bili lojalni, xaxaxaxa

Бубица
Gost
Бубица

Оадају окови са институција. Браво!

Montenegrin NK
Gost
Montenegrin NK

Sve sposobne zamijeniti nesposobnima, sve crnogorce zamijenite srbima, i stvorićete srbski svet.

Varošani
Gost
Varošani

Vidi se iz priloženo kako upravljaju sa Brđaninom, i kako kažu jedini naj sposobniji.
Jedini koji je uzeo to za rad fotelje a da se ne pita ni šta tolko je sposoban.Strašan je.

Insajder
Gost
Insajder

Zoran Lazovic je profesionalac,a prije svega gromada ljucka.

👆Vojo s👆
Gost
👆Vojo s👆

Srecan im put..

Djuka
Gost
Djuka

Ukida nam se država polako… podrška za Lazovića, Bakovića i Đurovića koji su savjesno radili svoj posao.

sveto
Gost
sveto

Podrska za Lazovica, drugi neka tonu u beznadju kao sto su i radili to.

Lemi
Gost
Lemi

Kako Dritko sisa…axaxaxaxx

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Bravo za lazovica !!!

SeaSpirit
Gost
SeaSpirit

Smanjite ukupan broj zaposlenih u policiji 50%

Ups
Gost
Ups

Mogu da ukinu i 80% radnih mjesta i ovako ne rade nikad NIŠTA!

......
Gost
......

Naravno da treba dati otkaze svima koji rade protiv drzave.
Mozda udba nije imala samo jedan svoj portal. Mozda neki portali i sada rade protiv drzave, izmisljaju intervjue sa americkim diplomatama npr.

Neo
Gost
Neo

Šteta velika kako ćemo sad 😂😂😂

Ako
Gost
Ako

Dolaze mnogo sposobniji

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo, neka Baković objasni odakle mu sat.

Maršal
Gost
Maršal

Ja radim za 400 eura pa imam sat.A Bakovic je imao bar 1000 eura platu tako da ti je pitanje glupo kao i ti!Svako moze da kupi onaj sat ko ima 2500 hiljade eura!Svaki crnogorac koji posao da radi u Njemacku ima rolex kao Bakovic a pritom je u njemacku perac sudova ili tako nesto.Znaci pitanje ti je trt!

Send this to a friend