Hronika

Ukinut pritvor ekipi Stevana Stamatovića

Viši sud Podgorica

Podgoričaninu Đorđiju Božoviću (27),  Dejanu Deletiću (25) i Stefanu Baleviću (25), koji su optuženi da su pripadnici kriminalne grupe Stevana Stamatovića, koja je pripremala ubistvo Radojice Zekovića, pušteni su da se u daljem toku suđenja brane sa slobode, nezvanično je potvrđeno za CdM.

Po odluci Apelacionog suda njima je ukinut pritvor jer su pred Višim sudom iznijeli svoju odbranu.

Istom optužnicom obuhvaćen je i Podgoričanin Milan Lješnjak (30), i on jedini od ove grupe ostaje u pritvoru. On je prizano da je htio da eksplozivom raznese vozilo koje je navodno koristio Zeković. A Aleksandar Bojović (24) od ranije se brani sa slobode.

<<<Lješnjak priznao da je pokušao da raznese auto koje je koristio Zeković<<<

Prvooptuženi u ovom postupku je Stamatović i on se nalazi u bjekstvu. On i pomenute osobe navodno su bliske Škaljarskom klanu.

Kavački i škaljarski klan, ubistvo, bombe…

Stamatović je, prema navodima optužnice,  krajem 2016.  sa osobom čiji je identitet nepoznat, na teritoriji Podgorice i Berana organizovao kriminalnu grupu.

Kako se navodi, Deletić i Lješnjak su 20. maja prošle godine u  Podgorici pokušali da ubiju Zekovića, koji je osuđen za dvostruko ubistvo, postavljajući eksplozivnu napravu ispod njegovog automobila.

On je, prema navodima policije, navodno povezan sa škaljarskim, a Zeković je navodno blizak kavačkom klanu.

Uz pomoć građana policija spriječila likvidaciju

Ispod automobila  “Golfa 5“ (PG FU 954), koji je Zeković navodno koristio, policija je 20. maja pronašla i dekativirala eksplozivnu napravu.

Prethodno, građani su prijavili policiji da dvije maskirane osobe postavljaju sumnjivu napravu ispod jednog automobila na parkingu u Ulici 27. marta u Podgorici.

Muškaraci, koji su bili kod kritičnog vozila, počeli su da bježe nakon što su vidjeli policiju. Prema navodima policije, radilo se o Deletiću, koji je sustignut i uhapšen, i Lješnjaku koji je uhapšen nakon dva dana.

Pretragom mjesta podgorička policija je pronašla rukavice, GPS sistem blokator i daljinski upravljač koji služi za aktiviranje eksplozivne naprave.

Željka Bojanić

Send this to a friend