Hronika

Ulama opet pred sudom

Vladimir Ulama

Pred krivičnim vijećem sudije Višeg suda u Podgorici Predraga Tabaša 13. februara započeće ponovljeni sudski postupak protiv Vladimira Ulame, optuženog za teško ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina u julu 2016. godine.

Podsjetimo, Apelacioni sud prije dva mjeseca odlučio je da se Ulami ponovo sudi i to pred potpuno izmijenjenim vijećem.

Na prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici, koju je donijelo vijeće sutkinje Vesne Moštrokol, žalilo se Više državno tužilaštvo i oštećena porodica Medin, a tom presudom Ulama je oslobođen optužbi za ubistvo Medina. Istom presudom vijeće je Ulamu osudilo na pola godine zatvora zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, ali je Apelacioni sud našao da je žalba na taj dio presude neosnovana, te potvrdio presudu u tom dijelu.

“Apelacioni sud uvažava žalbe Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i punomoćnika oštećene porodice pokojnog Nemanje Medina, ukida u dijelu II presudu Višeg suda u Podgorici u kojem dijelu se predmet vraća prvostepenom sudu na ponovno suđenje, ali pred potpuno izmijenjenim vijećem”, naveli su ranije iz Apelacionog suda.

Podsjetimo, 28. marta Ulama i sada pokojni Darko Mijović oslobođeni su optužbi za ubistvo Medina 8. jula 2016., a istom presudom sada pokojni Bogdan Milić takođe je oslobođen optužbi da je pomogao učiniocima nakon izvršenog djela. Tijelo Nemanje Medina nije do danas pronađeno.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PASTROVIC
Gost
PASTROVIC

Striko ga iskusno drzi u istragu ,zbog rata,ne brinite bio bi odavno na slobodu,nego ga drze jer mu znaju subdinu zbog jaja

Gagec
Gost
Gagec

Nema tela nema dela!

Milija
Gost
Milija

Ako i ovo sudjenje i sprovodjenje dokaza pokaže da je nevin onda bi da sam na mjesto Ulame tražio ne hiljade nego milion što bi bilo malo za svaki dan zatvora.

samorealno
Gost
samorealno

Cini mi se da Crna Gora nije bogata kao Monako,da bi placala milionske iznose raznim Kalicima,Saricima,Drekalovicima,Ulamama…Primirite malo nesposobni i korumpirani tuzioci.

Send this to a friend