Hronika

Ulami će se ponovo suditi za ubistvo Medina

Nemanja Medin

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je oslobađajuđu presudu Vladimiru Ulami za ubistvo nestalog Nemanje Medina, i predmet vratio na ponovno suđenje Višem sudu u Podgorici. Za ubistvo Medina bili su optuženi i Darko Mijović i Bogdan Milić koji su u međuvremenu ubijeni.

<<<Presuda za ubistvo Medina na provjeri<<<

Apelacioni sud je potvrdio presudu presudu Višeg suda izrečenu Vladimiru Ulami za nedozvoljeno držanje oružja kojom je osuđen na šest mjeseci zatvora, i ukinuo oslobađajuću presudu Ulami za ubistvo Medina.

“Apelacioni sud u krivičnom predmetu protiv optuženog Vladimira Ulame zbog krivičnog djela teško ubistvo iz čl.144 tač.1 u vezi čl.23 st.2 u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl.403 st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore, odlučujući po žalbama Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i punomoćnika oštećene porodice pok. Nemanje Medina, izjavljenih protiv presude Višeg suda u Podgorici K.br.91/17 od 28.03.2019.godine, kojom je presudom dijelom I, optuženi Vadimir Ulama oglašen krivim da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl.403 st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG), za koje djelo je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci, istom presudom. Dijelom II, optuženi Vladimir Ulama na osnovu čl.373 tač.2 Zakonika o krivičnom postupku (ZKP) oslobođen je od optužbe da je kao saizvršilac izvršio krivično djelo teško ubistvo iz čl.144 tač.1 u vezi čl.23 tač.2 KZCG”, piše u odluci Apelacionog suda.

Nakon održane sjednice vijeća, navode dalje u uobrazloženu, Apelacioni sud donio je presudu kojom: u stavu I-odbija kao neosnovanu žalbu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i u dijelu I u odnosu na optuženog Vladimira Ulamu potvrđuje presudu Višeg suda u Podgorici K.br. 91/17 od 28.03.2019. godine, u stavu II-uvažava žalbe Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i punomoćnika oštećene porodice pok. Medina ukida u dijelu II presudu Višeg suda u Podgorici K.br.91/17 od 28.03.2019. godine u odnosu na optuženog Vladimira Ulamu u kojem dijelu se predmet vraća prvostepenom sudu na ponovno suđenje, ali pred potpuno izmijenjenim vijećem.

Dok, je žalba branioca optuženog Bogdana Milića bespredmetna.

Vijeće sutkinje Vesne Moštrokol je u martu dinijela presudu kojom su Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni od optužbe da su na podmukao način ubili Nemanju Medina iz Petrovca, 8. jula 2016. godine. Tijelo Medina nije pronađeno.

Mijović je u maju ubijen u Njemačkoj.

<<<Darko Mijović i Nikola Jovanović ubijeni u Njemačkoj<<<

Prvostepenom presudom oslobođen je i Bogdan Milić, optužen da je pomogao učiniocima ubistva nakon izvršenog krivičnog djela. Miliić je ubijen u junu ove godine na Cetinju.

<<<U pucnjavi na Cetinju ubijen Bogdan Milić<<<

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sandra
Gost
Sandra

Ao MORALNISTA sto si jadan nesrecan idi jadan glexaj djevojke ili momke posto si ti neka curica u muskom obliku. Zali Boze ti roditelje sto se veselise kad si se rodio. A za ljuljanje pazi sebe da se nedje bas ne zaljulhas bez zaustavljanja nesreco

Sandra
Gost
Sandra

Moralnista dobro se potpisujes bas si moral N
NISTA ali bas veliko NISTA. Ti znas sta je pravda a sta nepravda tugo tuzna. Nijesi za komentarisanje. Pih

Moralnista
Gost
Moralnista

Ko ti ljulja kavez duso?

Moralnista
Gost
Moralnista

Mislim da je doslo vrijeme da pobijedi pravda i dobijes 40 godina

Nikola
Gost
Nikola

E steta sto ti ne sudis sudijo bez diplome!!! Ako Bog da da ide svojoj kuci momak koji nema veze sa ovim djelam, a daj Boze da se nadju ptavi krivci za sve pa da se vama takvima zacepe gubice

Moralnista
Gost
Moralnista

Steta sto ne sudim ja, jer bi mu dao 40 po kratkon roku ali bicu zadovoljan i ako mu daju 30. Pa sta je 30 godina za mladog momka, prodje to kao dlanom o dlan

Slavko
Gost
Slavko

Znajuci CG sudstvo ovo ce jos jedan cirkus da bude.

veki
Gost
veki

s čim su se bavila ta ,,gospoda,, kad su morali da se ubijaju neka to prvo saopšte

Odje soko
Gost
Odje soko

Tesko onome koga zadesi tragedija

Send this to a friend