Hronika

Ulić plaća 400.000 eura, a firme mu blokirane

Viši sud u Podgorici ne provjerava odakle će optuženi za organizovani kriminal i međunarodni šverc droge Vaso Ulić ispuniti obaveze iz sporazuma o priznanju krivice. Specijalno vijeće Višeg suda sudije Biljane Uskoković prihvatilo je prije nekoliko dana tekst sporazuma sa specijalnim tužiocem Mirom Samardžić, piše Dan.

Radi se o sporazumu kojim se Ulić obavezao da odsluži dvogodišnju kaznu zatvora i plati 50.000 eura državi i još toliko u humanitarne svrhe. Ulić je prošlog ljeta uplatio jemstvo od 300.000 eura kako bi se branio sa slobode, što je sud i prihvatio, nakon čega je pušten iz zatvora.

Iako ga je sud obavezao da plati ukupno 400.000 eura, Uliću nije bio problem da to učini, novac je pronašao iako godinama firme u Crnoj Gori iza kojih stoji posluju sa gubicima, a, prema podacima Centralne banke (CBCG), nalaze se i u blokadi.

Radi se o kompanijama „Monte Shiraz” i „Meldeep Pty Limited”. Kompanija „Monte Shiraz” osnovana je u aprilu 2010. godine ca adresom u podgoričkom naselju Kakaricka gora. Osim što je osnivač, Ulić se u toj firmi vodi kao izvršni direktor. U finansijskim izvještajima, koji su dostavljeni Poreskoj upravi, „Monte Shiraz” godinama posluje sa gubicima. U 2018. godini gubici su iznosili 8,4 hiljade eura, a sličan minus je prijavljen i u 2017. Ta Ulićeva firma nalazi se i na poslednjem objavljenom spisku Centralne banke blokiranih pravnih lica i preduzetnika zbog duga od 367 eura sa računima blokiranim više od godinu.

U optužnici piše da je Ulić u drugoj polovini 2004. godine u Crnoj Gori i Australiji organizovao kriminalnu grupu s ciljem vršenja teških krivičnih djela radi sticanja nezakonite dobiti, čije djelovanje je planirano i sprovedeno na duže vrijeme u mećunarodnim razmjerama, jer se djelatnost odvijala na teritoriji više država. Ulić je, kako se navodi, kao organizator, radi realizacije krijumčarenja opojne droge MDMA sam ili preko drugih angažovao više osoba u tu svrhu, odredio im uloge i zadatke i davao uputstva, predočavajući im način krijumčarenja droge i mogućnost zarade, a za sebe ostavio da ugovara kupovinu većih količina MDMA tableta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zvizdan
Gost
zvizdan

a to ce on od dzeparca da plati

Tuga za Jug
Gost
Tuga za Jug

Nijesmo bolje ni ocekivali od VASIH biznismena

Petrasin
Gost
Petrasin

Sto kukate?Pa nije zakon za svakoga isti drugovi,nije ni zivot za svakoga isti…Ovaj je multimilioner i moze da radi sto ne mogu ja sa platom od 800 eura.Sto vam nije jasno?! (Kako se slucajno pohvalih da mi je plata 800)

Mirko
Gost
Mirko

Ovo samo kod nas moze

mojsilović
Gost
mojsilović

Mom komšiji crnogorcu sa njemačkom penzijom oduzeli golfa tri mjeseca da provjere odakle mu pare. Kalićima isplatili milione. Šarićima svi poslovi legalni. Kod Brana u hotel kad uđu levor i značku ostavljaju na recepciju.

anonimni
Gost
anonimni

Meni su za sopstveni depozit od 500-600 eura koji sam htio samo da povratim vozali 2-3 dana, glumili neku strogocu, kontrolu, ludilo, agencija za borbu protiv organizovanog kriminala i finansiranja terorizma, policija, Anb cuda neka samo sto CIA i MOSAD nisu bili ukljuceni u te provjere a mozda i jesu ko zna. E banana drzavo. Da sam Saric ili Kalic… Više »

Intercepror
Gost
Intercepror

E sad da ima drzave kao sto je nema pa objasni odakle mu tolike pare i je li placen porez na iste. Al posto je on u specijalno tuzilastvo od toga nema nista,koverte su podijeljune kao i smijesne kazne. Ode on kod sveta da se zajedno lijece dok specijalni sadi koverte,u oprostite luk

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Eto para za predizbornu kampanju.

cetinje
Gost
cetinje

Taman tako Tragikomedija,a da poneses 2000 e na banku,bila bi provjera 15 dana odakle i sto.Blago mene s njom,s mojom domovinom.

Send this to a friend