Hronika

Uništeno pet tona droge

Ilustracija

Skoro pet tona različitih vrsta droge, koja je bila skladištena u prostorijama Višeg suda u Podgorici, uništeno je ove godine. Droga koja se oduzme tokom krivičnih postupaka periodično se uništava po pravosnažnosti presuda, a trenutno najviše ima zaplijenjene marihuane, saopšteno je Pobjedi iz Višeg suda.

Savjetnica za odnose sa javnošću u Višem sudu Aida Muzurović saopštila je da se nakon podizanja optužnice, oduzeta droga skladišti i čuva u prostorijama suda koje su za to namijenjene.

“Prostor u kojem se oduzeta droga skladišti kontroliše se i strogo je zabranjen ulaz u te prostorije svim neovlašćenim licima. Zaplijenjena droga uništava se nakon što se za to steknu uslovi, odnosno nakon što presude postanu pravosnažne, obrazuje se komisija za uništavanje droge i nakon što se dobiju dozvole od Ministarstva zdravlja Odjeljenja za droge, Agencije za zaštitu životne sredine”, istakla je Muzurović.

Protekle godine službenici Odsjeka za borbu protiv droge zaplijenili su skoro 3,5 tona narkotika.

Tada je najviše zaplijenjeno marihuane i skanka, tri tone i 359 kilograma, heroina oko 19 kilograma, kokaina nešto više od jednog kilograma i hašiša oko dva kilograma. Zbog krijumčarenja droge u tom periodu podnijeto je 178 prijava protiv 231 osobe.

Kako je ranije saopšteno iz policije, u 2017. godini oduzeto je kilogram i 12,907 grama heroina, 160,534 grama kokaina, blizu tri tone marihuane, kilogram i 952,97 grama hašiša, 310 tableta xanax, 44 buprenofrin tablete mase 4,469 grama, 32,343 grama mfetamina, 27,056 grama MDMA i 399 tableta.

Zbog počinjenog krivičnog djela omogućavanje uživanja opojnih droga, u 2017. prijavljeno je 35 osoba.

9 Komentara na "Uništeno pet tona droge"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend