Hronika

UP: Policajci nijesu prebili člana Prave Crne Gore, zatečen je sa povredama

Službenici Uprave policije nijesu nanijeli povrede članu Glavnog odbora Prave Crne Gore Luki Sekuloviću, već je on zatečen sa povredama ruke i po glavi, saopštili su iz policije.

Prava Crna Gora oglasila se sa saopštenjem da su policajci u noći između petka i subote ispoljili, kako tvrde, neviđenu brutalnost i prebili Sekulovića u centru Podgorice.

Policija, sa druge strane, tvrdi da je Sekuković bio u alkoholisanom stanju, što se potvrdilo i alko testom. Navode i da su Sekulovića uhapsili zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

“Netačni su navodi u saopštenju Prave Crne Gore jer policIjski službenici nijesu fizički napali Sekulovića već su prema njemu upotrijebili zakonom propisana sredstva prinude, sprječavajući njegov napad na njih same nakon što je zatražio intervenciju policije zbog situacije u kojoj je zadobio povrede”, dodaju oni.

Njima je, kako tvrde, prijavljeno da se 29. juna oko 2: 30 sati jedno lice čudno ponaša, a nakon što su Sekulovića čegitimisali i ponudili mu pomoć on ih je odbio. Policijski službenici su ga upozorili na ponašanje i udaljili se sa lica mjesta.

“Nedugo zatim, Dežurna služba CB Podgorica je dobila novi poziv od strane ovog lica kojim je on tražio intervenciju policije. Policijski službenici su izašli na lice mjesta, gdje su zatekli Sekulovića sa vidnim povredama po glavi i sa povredom ruke. On je počeo da omalovažava i vrijeđa policijske službenike koji su tom prilikom dali upozorenje i naređenje da prekine sa tim, nakon čega ih je fizički napao pružajući aktivan otpor. Policijski službenici su nakon toga upotrijebili ručni sprej sa nadražujućim dejstvom i savladali njegov otpor kojom prilikom su mu na ruke stavili sredstva vezivanja”, ističu iz Uprave policije.

Nakon toga, Sekulović je priveden u službene prostorije CB Podgorica gdje je alkotestiranjem utvrđeno da ima koncentraciju alkohola u krvi u iznosu od 1,84 g/kg.

“Odmah je pozvana služba Hitne medicinske pomoći kako bi se ovom licu pružila adekvatna ljekarska pomoć. Nakon toga medicinska pomoć, na zahtjev policijskih službenika, mu je ukazana i u Urgentnom centru KCCG gdje su od strane ljekara konstatovane lake tjelesne povrede. Takođe, policijski službenici koji su fizički napadnuti od strane L.S. su se javili na ukazivanje ljekarske pomoći a kojima su konstatovane lake tjelesne povrede

9

avatar
1000
8
1
0
 
9
ooooopKrivokapićBokeljvažiPricam ti pricu
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ooooop
Gost
ooooop

E bio sam prisutan na licu mjesta, decko je vidno alkoholisan ili drogiran haos pravio na raskrsnici bokeske i njegoseve ul.lomio inventar lokala vikao maltretirao ljude koji su pokusavali da ga smire.kad je dosla policija skakao je po haubi policiskog auta i udario policajca 2 puta u glavu.naglasavam policajce koji su mirnim putem pokusavali da ga smire.nisam za nasilje al… Više »

Krivokapić
Gost
Krivokapić

Mislim da neće drugi put manitat put drage nam milicije

Bokelj
Gost
Bokelj

Vjerovatno se sam isprebijao, jer nasi “posteni”policajci ne bi tako nesto uradili.

važi
Gost
važi

Do kad će policiji Crne GOre da se toleriše prebijanje ljudi po ulici? Treba li sami da se branimo od policije?

Pricam ti pricu
Gost
Pricam ti pricu

Mogla bi ova policija da napravi neko izdanje bajki,mozda bi im djeca povjerovala u ove price!

Jaaaaaa
Gost
Jaaaaaa

Ihaaaaaaaa!
Ko tone vjeruje sluzbi😉

Budimo realni
Gost
Budimo realni

“nakon čega ih je fizički napao pružajući aktivan otpor. ” Још нисам чуо за напад пружањем отпора али данас све може.

El patron
Gost
El patron

Izgleda da se mlađani clan glavnog odgora ,,pravee,, dooobro napio, pa se ne sjeca ničega

Cika miki
Gost
Cika miki

Bice ga presjednik milacic nagovorio napadaj policiju i sve sto je crnogorsko

Send this to a friend