Hronika

Uprava policije: Apelujemo na roditelje da mlađim vozačima skrenu pažnju na obazrivu vožnju, poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno upravljanje vozilom

Ilustracija

“I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, jedan broj vozača i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći najteže prekršaje Samo tokom prethodnog vikenda, u Crnoj Gori se dogodilo 49 saobraćajnih nezgoda, u kojima su tri osobe zadobile teške tjelesne povrede, 21 lake tjelesne povrede, dok su nažalost, dvije osobe smrtno stradale”, navode iz Uprave policije.

Zbog počinjenih prekršaja, u proteklih tri dana, od strane saobraćajne policije, sankcionisano je čak 1.259 vozača.

“Ono što i dalje zabrinjava je, da je shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima, čak 43 vozača isključena su iz saobraćaja, lišeno slobode i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje, zbog počinjenih najtežih saobraćajnih prekršaja. Još jednom apelujemo na roditelje, da kategoriji mladih vozača (vozač do 24 godine), skrenu pažnju na obazrivu vožnju, poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilom”, navode iz UP.

Uprava policije će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da kroz pojačano prisustvo svojih službenika, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinese smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

“Ali još jednom apelujemo na sve vozače, da odgovornim i strpljivim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj, bezbjednosti svojih saputnika, kao i ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama”, poručuju iz policije.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
člkjhfNarcis ZgubidanCrnogoracĆilimara,,,
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
člkjhf
Gost
člkjhf

Drugim riječima, roditelji, radite ono što je naš posao.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Klinci nijesu normalni kako voze,kupi jaki motor i onda ga je sramota da ga vozi polako i sam sebe isprepada da se pokaže a ne zna da se iz aviona vidi da nezna vozit.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Policijooooo. Koliko vam maloljetnika vozi kola ? .. Obidjite prigradska naselja . Roditelji im daju, toliko o njima i njihovoj savjesti ,roditeljtstvu. I onda,strada i ono od mrčenog roditelja,sto bi da ga vaspitava ali ne moze od maloumnih glava . Ne pišite sirotinji za pokvareni far
da ispunite obavezu
Čuvajte djecu izginu nam omladina .

Ćilimara
Gost
Ćilimara

A vi ste tu da ih sakcionišete, a roditelje al je briga kad ga pita jesi polako vozio jesam.
To je vaš posao, primate olatu i kažnjavaj.
Nema pod ladovinu, u svakog 100kg ne moze ni nizbrdo ić.

,,,
Gost
,,,

Nemojte vi da apelujete na roditelje da bi sa sebe sprali odgovornost jer roditelji sigurno ne govore djeci da voze brzo, sram vas bilo.

Strašno
Gost
Strašno

Đeca misle da, ako imaju položeno, znaju vozit. Ne znaju da se vožnja uči do kraja života.

Send this to a friend