Hronika

Uprava policije za suzavac dala 83.491 euro

FOTO: Ilustracija, Tviter

Uprava policije krajem prošle godine je raspisala tender za nabavku municije i naoružanja, u sklopu kojeg je kupljena veća količina hemijskih sredstava, odnosno suzavca, u vrijednosti od 83.491 euro, piše Dan.

Kompletna tenderska dokumentacija sa ugovorima nedavno je objavljena, a u javnom pozivu je navedeno da je dio tenderske dokumentacije proglašen tajnim, tako da se ne zna koliko je tačno suzavca nabavljeno.

U ugovoru o nabavci se navodi da je za dobavljača izabrana firma „Jugobicikl promet”, sa kojom je direktor policije Veselin Veljović parafirao dokument.

U dokumentaciji piše da je garantni rok za hemijska sredstva minimum tri godine od dana isporuke.

U sklopu iste nabavke kupljen je i “ručni dprej sa nadražujućom supstancom”, za koji su firmi “Centroslavija” plaćena 7.502 eura. I za ovaj dio nabavke specifikacija je tajna, te se ne zna količina kupljenog spreja.

Za nabavku zaštitnih maski i filtera za njih Uprava policije je izdvojila 92.565 eura i za tu kupovinu ugovor je sklopljen sa firmom “Jugobicikl promet”.

Od kompanije “Montenegro defens industri” policija je kupila kupila municiju za 7.550 eura. U tenderskoj dokumentaciji nije precizirano o kojoj količini municije se radi, a dat je podatak da se ona koristi za potrebe državnih bezbjednosnih službi.

Uprava policije trenutno sprovodi dvatendera, raspisana 22. aprila i 24. aprila, za nabavku službenih uniformi, dodatne opreme i čizama procijenjene vrijednosti 830.000 i intervencijske opreme, službenih palica, zaštitnih maski i balističkih prsluka za šta je opredijeljeno 780.000 eura.

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
InvincibleTutankhamonSlavkoPekamarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Invincible
Gost
Invincible

Ovo smo sve mi platili PORESKI OBVEZNICI svaka plata policiji pa i naoruzanje i ove palice sto policija mase sa njima ….opstinskim slizbenicima i drzavnicima je placena od strane nas koji uredno placamo harac koji se sad kulturno naziva raznorazni porez…..

Slavko
Gost
Slavko

Skoro 100.000 eura za suzavac a nama plate 200 eura.

Peka
Gost
Peka

Odma ih iskoristiti da im ne istkne rok a imali bi našto .

marko
Gost
marko

Malo je to … pojacati …

Tutankhamon
Gost
Tutankhamon

Nemojte molim vas ni viljušku kupit, pa ce nas ovi svetosavci pogaziti kao da nas nema.

Send this to a friend