Hronika

URA: Na primjeru Marović, pravosuđe pokazalo da kriminalce čeka nagrada

O crnogorskom pravosuđu najbolje govori činjenica da je Miloš Marović, sin bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, danas i zvanično slobodan čovjek, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

<<<Miloš Marović je od danas slobodan čovjek<<<

Iz ove partije reagovali su povodom zastare kazne na koju je Marović osuđen, a koja je danas stupila na snagu.

“Učešćem u nezakonitoj prodaji zemlje u selu Prijevor, Marović je Opštinu Budva oštetio za oko milion i četristo hiljada eura. Sa tužilaštvom se nagodio da robija godinu dana, a u istražnom zatvoru proveo je mjesec dana. Crnogorsko tužilaštvo mu je sporazumom napravilo još jedan ustupak – da državi plati tek 380 hiljada eura. Marović je, dakle, ubo premiju. Pokrao državu, a da plijen nije vratio, zatvorsku kaznu je izbjegao i sada će moći slobodno da šeta Crnom Gorom, kao svaki drugi uzoran građanin”, kazali su iz GP URA.

Iz URE smatraju da je tom odlukom Viši sud Crne Gore poručio građanima da ih, u slučaju da rade na štetu države, umjesto kazne, čekaju podrška, razumijevanje i ruke ispružene za dogovor.

“Slučaj Svetozara i Miloša Marovića testirao je pravosuđe Crne Gore, a ispit nije položilo. Nadležni su se pokazali kao korumpirani i nesposobni, a institucije – po ko zna koji put, kao prva linija odbrane režima, ali i funkcionera DPS-a”, ističu oni.

Kako su istakli, do danas se u crnogorskom pravosuđu ništa nije promijenilo.

“Realnost u kojoj je Slavoljub Migo Stijepović, i nakon afere Koverta, i dalje generalni sekretar predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, baš kao ni nedavna presuda Kotorskog suda, prema kojoj život vrijedi tek 120 sati društveno-korisnog rada ne najavljuju da bi do promjena i moglo da dođe, ukoliko se ne promijene kadrovi i na funkcije odlučivanja ne dođu časni, pošteni i sposobni ljudi. To će biti prioritet nove vlasti, jer isključivo uspostavljanje pravne države uz beskompromisnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i insistiranje na neselektivnoj pravdi, može Crnu Goru vratiti na put vladavine prava”, zaključili su iz GP URA

9

avatar
1000
7
2
0
 
9
MarkomarkovicTroldzonatanMILO NATO CPCNixon
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Markomarkovic
Gost
Markomarkovic

Srbija ga je cuvala vucic i ekipa

Trol
Gost
Trol

Pravosudje ga je osudilo – premalo, ali osudilo. Tvoji koalicioni partneri su mu cuvali ledja 5 godina i ludi se pravili da potrazujemo i njega i tatka. CG policija nema niti ce kad imat nadleznost da ode van granica da ih uhapsi.

MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

Pravosudje je odradilo sve sto treba, ali tvoji mentori i finansijeri su ga krili gore za dobre pare, a sto ne budes civjek pa kazes sa koliko vas je marovic pomogao pred izbore.. dvorska njihova ludo ovo je CG odje se sve zna!!!

Nixon
Gost
Nixon

Zar Marovic nije pomagao tvojoj koaliciji?

Dragan
Gost
Dragan

Bas mi vas zao nesto necete moci promijenit pravosudje

dzonatan
Gost
dzonatan

samo se nedajte da neće. ne zaboravi da DPS i SD i u opoziciji moraju da izigravaju evropejce. a i DPS će se radpat, talo da će bit još koji glas za to

Njegoš
Gost
Njegoš

A primjer Carević kojeg ste postavili za predsjednika Budve, a još i nijeste došli na vlast??!!

Maks
Gost
Maks

Pa Marovic je bio jedan od glavnih aduta koalicije sa kojom ces da udjes u vlast prije izbora..

vjecna da je
Gost
vjecna da je

nije nejmu bitno sa kim je samo da dodje do pozicija i para naravno…suplje price nista se nece promijeniti malo ce da glumataju iz pocetka posle kalapljenje sa svih strana

Send this to a friend