Hronika

Uskoro suđenje za ubistvo Mitra Pejovića

Viši sud, Podgorica

Sudija podgoričkog Višeg suda Vesna Kovačević zadužila je predmet optuženog Ivice Kaluđerovića, koji se tereti da je ispalio smrtonosne hice u sugrađanina Mitra Pejovića. Pejović je preminuo ispred Urgentnog centra 22. decembra prošle godine, oko dva časa iza ponoći, usled povreda zadobijenih u pucnjavi.

Optuženi Kaluđerović se prilikom prvog saslušanja kod tužioca branio ćutanjem, a optužnicom mu se, pored ubistva, na teret stavlja i izvršenje krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Mediji su spekulisali da je motiv ubistva novčani dug koji je Kaluđerović imao prema Pejoviću, koji mu je inače bio komšija.

Policija je odmah saslušala više osoba povodom tog ubistva, a kao direktan izvršilac označen je Kaluđerović. Iz policije su tada saopštili da postoji sumnja da se Pejović kritičnom prilikom našao sa osumnjičenim u blizini kuće u podgoričkom naselju Zabjelo kako bi riješili međusobne razmirice.

Sa njima je, navodno, bilo i nekoliko zajedničkih prijatelja. Tokom razgovora došlo je do pucnjave u kojoj je Pejović zadobio povrede opasne po život. Policija sumnja da je Kaluđerović sa još nekoliko osoba nakon toga Pejovića odvezao automobilom do Urgentnog centra, gdje su ga ostavili ispred ulaza.

Više državno tužilaštvo je u okviru istrage o ubistvu odredilo psihijatrijsko vještačenje Ivice Kaluđerovića.

Send this to a friend