Hronika

Uslovni otpust traži 100 zatvorenika

Oko 100 zatvorenika podnijelo je zahtjeve za uslovne otpuste, potvrđeno je za Dan, pozivajući se na nedavno usvojeni Zakon o amnestiji, kojim im se umanjuje kazna u zavisnosti za koje krivično djelo su osuđeni.

Prema saznanjima Dana, među njima najviše ima onih koji su osuđeni iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, nanošenja teških i lakih povreda.

Poslanici su u Skupštini Crne Gore 25. juna izglasali Predlog zakona o amnestiji lica osuđenih za krivična djela propisana zakonima Crne Gore i lica osuđenih stranom krivičnom presudom koja se izvršava u Crnoj Gori.

Za zakon je glasao 41 prisutni poslanik, pri čemu niko nije bio protiv ili suzdržan. Potom se glasalo o amandmanima na ovaj zakon, koje su predložile političke partije.

Na kraju je zakon izglasan u cjelini i prihvaćen je amandman da se zatvorska kazna ne smanjuje počiniocima teških ubistava.

10

avatar
1000
5
5
0
 
8
Jes, jesAjdeDakaGorske očiHanss
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Daka
Gost
Daka

Dao bih im ja onu stvar ,svi izadju gori i regrutovani u ove klanove ,jedino za saobracajke i to dobro utvrditi koja i kako je doslo do smrtnih posledica ,pucace ,narko dilere ,lopovcine , kamatase i ostale prestupnike drzati do kraja bez dana pomilovanja jer resocilizacija i ziks ne utice bolje na njih nego deset puta gore ,jedan od sto… Više »

Ajde
Gost
Ajde

Otkud ti to znaš?

Gorske oči
Gost
Gorske oči

Poslati ih malo na Ćemovsko na berbu ,Plantažama trebaju berači pa kad overu grožđe da se vidi ko je radom i ponašanjem zaslužio prevremeni -uslovni otpust.

sveto
Gost
sveto

Amnestija je utvrdjena jos od starih vremena , tako da je to jedna uobicajena oraksa u svakoj drzavi, zasto ne i kod nas.

Tehno
Gost
Tehno

Hahahaha kazne su ionako smijesne, i sad jos oce da im se smanje. Najbolje ukinuti pravosudni sistem, ionako nicemu ne sluzi. Pa nek svi rade sta hoce, a ne samo pojedini.

Luka
Gost
Luka

Izvinite, a čemu onda presuda? Pouka ovakvih stvari je: čini što hoćeš, brzo ćeš napolje.

zoka
Gost
zoka

imaju pravo i oni na zivot…ne bio ti u zatvoru 10,15..godina..

Hanss
Gost
Hanss

Zoki, ponasaj se i radi kako treba pa neces biti u zatvoru nijedan dan.

Ajde
Gost
Ajde

Ne budi soguran. Takvi najprije završe na robiji.

Jes, jes
Gost
Jes, jes

Jes, jes, zatvori su prepuni nevinih.

Send this to a friend