Hronika

Ustavni sud o Medojeviću: Postupak pokrenut, određen sudija izvjestilac

Nebojša Medojević

Ustavni sud Crne Gore radi na ustavnoj žalbi poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića i u toku je prikupljanje potrebnih podataka za vođenje postupka, saopšteno je Danu iz te institucije.  Advokati Dušan Radosavljević i Miroje Jovanović predali su juče Ustavnom sudu ponovljeni zahtjev za hitno postupanje po predlozima za privremenu mjeru za Medojevića i poslanika Milana Kneževića, kao i predlog za hitno postupanje po ustavnoj žalbi.

“Povodom Vašeg obraćanja, kojim tražite podatke o stanju predmeta po ustavnoj žalbi Nebojše Medojevića (U-Š broj 1970/18) ukazujemo da je u tom predmetu u toku prethodni postupak (ispitivanje procesnih pretpostavki i pribavljanje potrebnih podataka za vođenje postupka), da je predmet dodijeljen sudiji izvjestiocu i savjetniku na obradu i da je u radu”, saopštili su Danu iz Ustavnog suda.

Advokati smatraju da Ustavni sud ima obavezu da hitno postupi u ovom predmetu, s obzirom na to da Medojević štrajkuje glađu, a da je Knežević zatvoren u Skupštini.

Žalba je podnijeta na rješenje suda kojim je Medojević kažnjen sa dva mjeseca zatvor jer je, kako tvrde, odbio da svjedoči o svojim tvrdnjama iznijetim u maju prošle godine da je glavni sghecijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine. Medojević je rješenjem Višeg suda kažnjen sa još dva mjeseca jer je, kako tvrde sudije, odbio da svjedoči o svojim tvrdnjama da je bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša podmitio Katnića sa 100.000 eura u slučaju Carine.

Apelacioni sud Crne Gore, koji je potvrdio zatvaranje poslanika Nebojše Medojevića, smatra da poslanički imunitet važi samo od početka do zaključenja sjednice parlamenta.

13 Komentara na "Ustavni sud o Medojeviću: Postupak pokrenut, određen sudija izvjestilac"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend