Hronika

UZNEMIRUJUĆE: Derbi u Nikšiću obilježile krvave glave, polomljene noge i ruke…

Povrijeđeni navijač

Nemile scene viđene su sinoć nakon fudbalske utakmice Sutjeska-Budućnost, kada je u sukobu navijača podgoričkog kluba i policije povrijeđeno više “Varvara” i policajaca. Među povrijeđenima je i jedan od vođa navijača Budućnosti Aleksandar Čaka Ivanović. Građanska alijansa i Savjet za građansku kontrolu rada policije pozvali su nadležne da istraže kako je došlo do sukoba i da li su pripadnici Uprave policije prekoračili ovlašćenja.

<<<Sukob Varvara i policije, povrijeđeno šest policajaca<<<

Snimak jednog od incidenata danas u Nikšiću, nakon sukoba koji su bili na stadionu.

Gepostet von Gradjanska alijansa am Mittwoch, 3. April 2019

Iz Uprave policije su sinoć saopštili da je šest policajaca povrijeđeno nakon utakmice, kada je grupa navijača preskočila ogradu i ušala na atletsku stazu na obodu terena, te napala zaštitare, a potom i policiju.

<<<Varvari: Policijaci su nam rekli da će nas sve u tamnicu poslati<<<

Povrijeđeni navijač
Povrijeđeni navijač

Nakon fizičkog napada kada su prvo povrijeđena tri policajca, radi sprječavanja daljeg napada, kao i zbog sprječavanja  “Varvara” da dođe do navijača suprotne ekipe, policija je upotrijebila ručni sprej i službenu palicu.

Povrijeđeni navijač
Povrijeđeni navijač

“”Varvari” su prilikom izlaska sa stadiona gađali kamenicama policijske službenike, kada je policijski službenik zadobio povredu u predjelu glave”, naveli su u Upravi policije.

S druge strane “Varvari” tvrde je “po ko zna koji put organizovana huliganska grupa pod uniformama pokazala da su svi njihovi treninzi uzalud kada dođe čas da se pokaže što su naučili na obukama i to na golorukom narodu”.

“Nakon završetka utakmice i ulaska navijača u teren da se pozdrave sa svojim igračima, taman kada je trebalo da se kompletna drama sa terena smiri – došlo je do prekomjerne i totalno bespotrebne intervencije policije ka navijačima Budućnosti”, ističu Varvari.

Povrijeđeni navijač
Povrijeđeni navijač

Nakon reakcije policije pristalice Budućnosti završile su u bolnici, a nadaju se reakciji institucija koje kontrolišu rad policije.

Građanska alijansa traži da se pokrene hitna istragu zbog ovog događaja.

Povrijeđeni policajac

“Dobili smo navode da su policijski službenici  u Nikšiću brutalno pretukli dvojicu navijača Budućnosti. Zahtijevamo hitnu i djelotvornu istragu i identifikovanje i kažnjavanje policijskih službenika ako se utvrdi prekoračenje. Zahtijevamo i kažnjavanje svih onih koji su fizički nasrnuli na policijske službenike”, kazali su iz GA.

Saopštili su da su sa ovim slučajem upoznaliOmbudsmana, Savjet za građansku kontrolu, Etički odbor Uprave policije i rukovodstvo policije.

Povrijeđeni policajac

Iz Savjeta za građansku kontolu rada policije sinoć su saopštili da je ih je polcija obavijestila da se incident dogodio kada je došlo do promjene rezultata na meču.

Oni su obišli povrijeđene navijače u Kliničkom centru Crne Gore.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
milos
Gost
milos

e moj narode . . . .

zzzz
Gost
zzzz

Policija je polomila ruke i noge udarajuci navijace .Koliko su nemilosrdni udarali su glave kao da su vrece.Ne kazem za navijace da su svecke ali policija je brutalna.Kao da su jedva cekali da izbace negativnost.Sramno.Sramno sramno.

tragikomedija
Gost
tragikomedija

ostvarili su svoju svrhu i navijaci i policija da se izivljavaju nad drugima jer za bolje ne znaju.

Napolitano
Gost
Napolitano

NO COMMENT,ni za jedne ni druge ,dje mi zivimo

Mišonja
Gost
Mišonja

Da je ova horda divljaka i neandretalaca koju treba zabraniti napravila kakav veci zulum bilo bi a nema drzave policija ne radi svoj posa.. sad kad su ih izdrvili(po mom skromnom misljenju ne dovoljno) policija je kriva..udri milicijo jos jace!!!

limbo
Gost
limbo

ovako bi i kosovo branili iz autobusa ahaahhaha

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Kao dijete, otac me vodio na utakmice Budućnosti da gledam Partizana, Zvijezdu, Dinama, Vardara, Hajduka, Veleža, Sarajevo….. To je bio praznik za oči i dušu. Kada sam prije dvije godine poveo svoju djecu na utakmicu Budućnosti, Varvari su zapalili stolice na tribini đe stoje i nastao je metež. Đeca su me pitala zašto to rade, ja im nisam mogao odgovoriti,… Više »

Eksplicitno
Gost
Eksplicitno

Neka ne lupetaj… Svako vrijeme svoje breme nosi. Nisu ovi momci krivi sto su takvi.
Nikada neces odrasti mali veseljace 🙂

Kleopatra
Gost
Kleopatra

Sad tek vidjeh i da je bilo i povrijedenih policajaca…uzas i za jedne i druge!!!!
Sigurno da postoji drugi nacin da se neke stvari rijese!!!!

zzzz
Gost
zzzz

Lomili su ruke i noge po varvarima.Ada to je ocigledno.Sad mogu sto oce da veslaju.Svi su u gomilibisli na varvare.

La prinćipesa
Gost
La prinćipesa

Ne sve smiju pendrek da podignu samo na crkvu ne, pobožni ljudi.

4 C
Gost
4 C

Sta je po vama koji kritikujete, trebalo policija da uradi ? Da pusti huligane da udju na teren i tuku igrace, sudije, trenere, delegate… i da to sve mirno posmatraju i ne reaguju? A tek onda bi bilo kritika i napada da su ih pustili da divljaju i orgijaju. Sta bi im se desilo da to pokusaju da urade u… Više »

zzzz
Gost
zzzz

Da ne baca mamce i ne provocira.Dje god su bili djavola su izazvali.Policija????

huligan, pravi
Gost
huligan, pravi

E kuku nama kad na utakimici Sutjeska-Budućnost imamo razbijene glave… pa taj nivo fudbala ne zasluzuje da se pomene a kamoli da se glave razbijaju. E mučene šuplje glave i propali “navijači”.

Miroslava
Gost
Miroslava

Gradjanska alijansa I druge NVO moraju da opravdaju grantove koje dobijaju.Cudno je samo da je to uvijek protiv drzave I njenih institucija,bili u pravu ili ne.U ovom slucaju je policija je radila sto I sve policij na svijetu.

Milica
Gost
Milica

Ovu navijačku bandu trebalo je ovako kazniti i da im je malo.

Vojvode 1988
Gost
Vojvode 1988

Sad vidite kako bijemo mi Nikšićani 💪

Aljaska
Gost
Aljaska

Kog ti bijes jadan? Aj nazad u rupu

Tajnovidac
Gost
Tajnovidac

Narodna milicija vaspitno djeluje na Barbare, a vi Vojvode budite dobri pa neće radit službena palica. 🙂

Milica
Gost
Milica

Pendrekom se u kulturnim drzavama smije udarit po tijelu I udovima u samoodbrani, a ne u glavu. Kakva je ovo obuka, kaka I bijes, kako izivljavanje. Uh blago nama sa gomilom koja misli da ako drzi pendrek moze sve.

amo
Gost
amo

Kako to kriva policija sto su varvari upaliu teren da se biju sa obezbjedjenjem.Ta bagra toboze navijacka treba na prisilni rad,pa im nebi padalo na pamet da se mlate sa kim stignu.

Send this to a friend