Hronika

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Pretučen Mijo Martinović, Tužilaštvo traži da se ispita slučaj

pretucen.jpg

On je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede i nalazi se na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore.

Upozoravamo čitaoce da je snimak uznemirujući.

Iz Uprave policije je saopšteno da će preduzeti aktivnosti na utvrđivanju činjenica u vezi sa ovim snimkom.

“Nadležna služba Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeće mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica u vezi sa snimkom koji je objavljen u medijima a na kojem je prikazana intervencija policije prema Miju Martinoviću”, saopštili su u Upravi policije.

Oni su zaključili da će Shodno utvrđenim činjenicama, prema odgovornima biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje.

Tužilaštvo: Preispitati slučaj Mija Martinovića, ali i druge slučajeve 

Vrhovni državni tužilac preispitaju slučaj Mija Martinovića preispitaju slučaj Mija Martinovića (VDT) zatražio je od rukovodilaca Višeg i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da hitno preispitaju slučaj Mija Martinovića i druge eventualne slučajeve i utvrde da li u pojedinim postupanjima policijaca ima elemenata krivičnog djela koje se goni po sluzbenoj duznosti.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković to zatražio povodom informacija da su pripadnici policije tokom protesta pretukli Martinovića, predsjednika profesionalne bokserske organizacije.

“VDT Ivica Stankovic zatražio je od rukovodilaca Višeg i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da hitno preispitaju ovaj, ali i sve druge eventualne slučajeve i utvrde da li u pojedinim postupanjima policijskih službenika ima elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti”, kaže se u sapštenju.

Send this to a friend