Hronika

Veljović: Nijesam znao da je Goranović procesuiran

Veselin Veljović (Foto: RSE)

Direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je za Pobjedu da nije dao nalog da se procesuira Nikšićanin Milija Goranović, kojeg je, zbog uvredljivog komentara na Facebooku na račun prvog čovjeka policije, Sud za prekšaje kaznio sa 500 eura.

<<<Nikšićanin zbog vrijeđanja Veljovića kažnjen sa 500 eura<<<

“Ovakvih, ali i drastičnijih slučajeva sa uvredljivim sadržijima bilo je u mnogo situacija u prethodnom periodu i nikada nijesam naložio da se bilo ko procesuira. To govori u prilog činjenici da na takve komentare ne obraćam pažnju. Svoje profesionalne aktivnosti sprovodim poštujući principe i uvjerenja, ali prije svega Ustav i pozitivne zakonske propise”, rekao je Veljović.

Goranović je komentar “Ne prdnjavi, prdnjavo ljudska” napisao u ponedjeljak ispod teksta “Bezbjedni smo jer smo protjerali kriminalce iz Srbiji”, na Facebook stranici Vijesti.

Nikšićka policija ga je potom uhapsila i podnijela Sudu za prekršaje zahtjev da se procesuira, navodeći da je prekršio Zakon o javnom redu i miru.

<<<Rajzing Rajnke: Pravo na slobodu izražavanja suština demokratije<<<

Veljović naglašava da nije bio upoznat sa tim događajem, te da stoga nije mogao ni dati nalog da se bilo ko procesuria. Da je znao za to, ističe on, cijeneći društvene okolnosti, ne bi dao saglasnost za takvo postupanje.

“Službenici policije u organizacionim jedinicama na terenu nijesu u obavezi da me obavještavaju o svim preduzetim radnjama i u konkretnom slučaju djelovali su u skladu sa vlastitim procjenam”, rekao je on.

Saopštavanje različitih stavova i razmišljanja je, ističe Veljović, “demokratski čin društvene zajednice i svakog pojedinca”.

“A način na koji se ti stavovi izražavaju je odraz lične kulture i vaspitanja. Službenici policije, posebno na rukovodećim radnim mjestima imaju obavezu i odgovornost da profesionalno postupanje usmjere i djeluju isključivo u zakonskim okvirima u čemu imaju moju punu podršku i uvažavanj”, poručio je Veljović.

52

avatar
1000
43
9
0
 
51
Sto pa stoVeljo doktor🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣CDM adminVivi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sto pa sto
Gost
Sto pa sto

Oce li se zavrsit ovo pravdanje vise

Veljo doktor
Gost
Veljo doktor

Kažu da evo dvije noći ne spava koliko se nasjekira.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ohhhh kako je lijepo katapultirat se na Svemir

Vivi
Gost
Vivi

Sto sad reci gospodinu Veljovicu a ne zavrsiti u policiji…..
….eto tako

CETINJE
Gost
CETINJE

Zivjela ambasadorka SAD

Svetrik
Gost
Svetrik

Izgledom iritantan lik..

Mitar
Gost
Mitar

za takav komentar se ne odgovara ni u rusiju ni tursku eto kavo nam je tuzilastvo i sudstvo

Dejo barba
Gost
Dejo barba

Kavačani kupite kartice telefonske na siciliju.

VagorInvestment
Gost
VagorInvestment

Što znači da je nešto trulo u državi Danskoj. Ili je samo produkt ispuštenog goluba.

Mila K
Gost
Mila K

Kakvo neuspješno opravdanje. Bacio je svoj tim pod autobus. A gdje su im sad procedure o tome da policajci ne troše svoje vrijeme u ime poreskih obveznika da beče u socijalne mreže?

miki
Gost
miki

Oglasio se tek poslije americke ambasadorke. Inace bi cutao.

Majka moja
Gost
Majka moja

Mene je majka kao malog nestasnog sina vazda zvala PRDNJAVO PRDNJAVA
Ne znam u cemu je problem ..Ako je ona mene tako zvala sigurno ga je cula jedna stara Crnogorka
Pozdrav

ElPatron
Gost
ElPatron

Opozivi onda kaznu kad si sad upoznat

Tole
Gost
Tole

DF crta trobojke po gradovina..hahahaah. Izraz nemoci i odsustvo strategije, nista drugo. Ovako su dva dana blokirali ulice – odustase, pa setnje – evo im dosadise, sad ce nekolika dana crtati pa nesto dr. Sitni su oni formati za veliku politiku.

Javi se Bog
Gost
Javi se Bog

Koji DF ..poltronu .. Evo vam se digla omladina C.G. dps ovac Javio se momku djed u snu I reka da nacrta preko puta groblja trobojku sa kojom se borio za Crnu Goru ..Samo je ispunio zelju djedovu Hahahaha Momacke vile gorske Crnogorske A vi pogledajte malo kako su izgledale zastave Vasih pradjedova ako smijete od ” taja ” BOLI… Više »

CDM admin
Gost
CDM admin

Sprdnja sa policijom nema kraja

Prč
Gost
Prč

A vala mnogo jada zbog ovoga da privode covjeka i kaznjavaju sa 500e bruka.ovo vec nije dobro

Send this to a friend