Hronika

Veljović u Njemačkoj: Nova organizacija u policiji doprinosi rezultatima

Nova organizaciona struktura crnogorske policije doprinijeće još efikasnijem i snažnijem odgovoru na organizovani kriminal, te da će se u narednom periodu dalje snažiti i međunarodna policijska saradnja, poručio je direktor Uprave policije Veselin Veljović.

On na poziv predsjednika Savezne policije Njemačke Ditera Romana, boravi u Njemačkoj gdje se sastao sa predsjednikom Romanom u Postdamu i potpredsjednikom Savezne kriminalističke policije Peterom Henclerom u Berlinu.

Veljović i Roman su razgovarali i o ilegalnim migracijama čija se ruta kreće preko zemalja Zapadnog Balkana u cilju efikasnijeg zajedničkog odgovora na ovaj problem.

Osim toga razgovarali su i o značaju ulaganja zajedničkih napora u postizanju konkretnih rezultata u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i složili se da zajedničko djelovanje na ovom polju predstavlja važan aspekt u borbi protiv njegovih pojavnih oblika koji se nikad ne zadržavaju u granicama samo jedne države.

“Uloga crnogorske policije u djelovanju FRONTEX-a je veoma značajna u organizacionim aktivnostima, obukama, zajedničkim operacijama i analizi rizika za granice. Operativni rad granične policije u dijelu pojačanog nadzora državne granice u cilju suzbijanja ilegalnih migracija je za pohvalu”, dodao je on.

Veljović se sastao i sa Henclerom u Berlinu, a tema sastanka su bile i evropske integracije, kojom prilikom je Hencler pozdravio kontinuirane napore crnogorske policije u ostvarivanju konkretnih i mjerljivih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala, što je prepoznato i u Izvještaju Evropske komisije o napretku Crne Gore za 2018. godine.

Direktor i potpredsjednik su konstatovali da su zajedničke akcije i konkretne projektne aktivnosti doprinijele dostizanju standarda crnogorske policije u procesu evropskih integracija koji jačaju bezbjednost građana, kako Crne Gore i Njemačke tako i drugih država u regionu.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Enigma
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Enigma
Gost
Enigma

Zadržite te eksperte iz Mojkovca možda kod nas padne stopa kriminala 😂😂😂😂

Send this to a friend